แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Valorization of pea pods and Faba bean hulls as novel sources of polyphenols and fibers various formulations and their impact on the biscuit quality

Organization : Cairo University. Faculty of Agriculture

Organization : Cairo University. Faculty of Agriculture

Organization : Cairo University. Faculty of Agriculture
Email : ka_sm_2008@agr.cu.edu.eg
LCSH: Food -- Composition.
LCSH: Bakery products -- Sensory evaluation.
LCSH: Agricultural wastes -- Utilization.
Abstract: This research studied the opportunity to enrich biscuits with pea pods and faba bean hulls (seed coat) powder. Chemical composition, polyphenol content, flavonoid content, and antioxidant activity of pea pod and faba bean hulls powders were investigated. To assess their effect on biscuit color, hardness, and sensory characteristics, these powders separately replaced wheat flour at 2.5, 5, and 10 percent levels. The resultant composite flours were then utilized to prepare biscuits. In addition, the effects of these powders on Mixolab parameters of the resultant composite flour doughs and their correlation with biscuit hardness and texture were investigated. Total phenolics of pea pods and faba bean hulls ethanolic extracts were 44.66 ± 3.65 and 34.55 ± 0.65 mg GAE/g DW and flavonoid content was 3.68 ± 0.14 and 9.11± 0.88 mg QE/g DW, respectively. The main polyphenolic compounds in faba bean hulls extract were Benzoic acid, Rosmarinic acid and p- Hydroxy benzoic acid while the main compounds in pea pods extract were Resveratrol and Benzoic acid. The faba bean hull extract had higher antioxidant activity against DPPH than the pea pod extract. The hardness of fortified biscuits was not affected by the added powder level, but their color became darker and higher in redness and yellowness. Mixolab parameters of the resultant composite flour doughs were significantly affected by adding powders. Pea pods and faba bean hulls can be used as a source of bioactive constituents in many bakery products."
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2025
Modified: 2568-12-08
Issued: 2025-12-08
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 18, no. 3 (July-Sept. 2025), p. 1-12.
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij180321.pdf 999.87 KB
ใช้เวลา
-0.967099 วินาที

Smuda, Sayed Saad.
Title Contributor Type
Valorization of pea pods and Faba bean hulls as novel sources of polyphenols and fibers various formulations and their impact on the biscuit quality
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Smuda, Sayed Saad.;El-Salam, Ekram Abd.;Hammad, Karima Said Mohamed.

บทความ/Article
El-Salam, Ekram Abd.
Title Contributor Type
Valorization of pea pods and Faba bean hulls as novel sources of polyphenols and fibers various formulations and their impact on the biscuit quality
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Smuda, Sayed Saad.;El-Salam, Ekram Abd.;Hammad, Karima Said Mohamed.

บทความ/Article
Hammad, Karima Said Mohamed.
Title Contributor Type
Valorization of pea pods and Faba bean hulls as novel sources of polyphenols and fibers various formulations and their impact on the biscuit quality
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Smuda, Sayed Saad.;El-Salam, Ekram Abd.;Hammad, Karima Said Mohamed.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,042
รวม 5,042 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 77,373 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 30 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 12 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 77,416 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.214