แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment

Name: Jian, Su
LCSH: Kasetsart University -- Dissertations. Ph.D. (Biotechnology) 2020
Classification :.LCCS: TP416.R5
LCSH: Kasetsart University. Department of Biotechnology -- Dissertations
LCSH: Starch
LCSH: Xanthan gum
LCSH: Hydrocolloids
LCSH: Carbohydrates
Abstract: High amylose (HA), medium amylose (MA), low amylose (LA) (amylose content = 37.85 %, 27.55 % and 9.98 %, respectively) rice starches were modified by dry heat treatment (130 °C ) with xanthan gum (X) in virtue of slurry, semi-dry and heat-moisture methods. The effect of amylose content, heating temperature, pH, heating time and concentration of xanthan gum on modification of rice starch were studied. Pasting, rheological and thermal properties of dry heated xanthan-rice starch samples respectively prepared by slurry method (HAX-S-130, MAX-S-130, LAX-S-130), semi-dry (HAX-SD-130, MAX-SD-130, LAX-SD-130) and heat-moisture (HAX-HM-130, MAX-HM-130, LAX-HM-130) methods were investigated. For slurry method, no breakdown viscosity was detected for modified samples. LAX-S-130 significantly displayed the lowest swelling power among the modified samples. Storage modulus (G') values of modified samples were dramatically increased, which were remarkably higher than their corresponding loss modulus (G") values. Tan  values of modified samples at 95 °C indicated that paste of LAX-S-130 was solid-like rather than liquid-like. Pasting profiles of dry heated xanthan-low amylose rice starch sample prepared by slurry method were significantly changed by adjusting heating temperature, pH, heating time and concentration of xanthan gum. Semi-dry and heat-moisture methods brought significant changes to granule swelling, breakdown viscosity, storage modulus of high, medium and low amylose rice starches. Heat-moisture method resulted in the most significant changes of pasting temperature, swelling power, gel hardness, gelatinization temperatures and enthalpy of modified samples when compared to slurry and semi-dry methods. Paste stability of dry heated xanthan-rice starch samples was improved. Among different amylose rice starches, low amylose rice starch was more susceptible modified by dry heat treatment with xanthan gum. Slurry, semi-dry and heat-moisture methods could affect the interactions in different degree. Semi-dry method seemed to be potential in industrial scale-up for production of dry heated xanthan-rice starch samples.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: Bangkok
Email: tdckulib@ku.ac.th
Role: Thesis Advisor
Role: Thesis CO-Advisor
Role: Thesis co-advisor
Created: 2020
Modified: 2025-07-27
Issued: 2025-07-27
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: https://www.lib.ku.ac.th/KUthesis/2563/jian-su-all.pdf
CallNumber: TP416.R5 .J53
eng
Descipline: Biotechnology
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 jian-su-all.pdf 4.84 MB
ใช้เวลา
0.038532 วินาที

Jian, Su
Title Contributor Type
Qiang songs in wenchuan county, Sichuan province, China
มหาวิทยาลัยมหาสารคาม
Jian, Sun.
Khomkrit Karin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Jian, Su
Wirat Vanichsriratana
Klanarong Sriroth
Kuakoon Piyachomkwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Wirat Vanichsriratana
Title Creator Type and Date Create
A model predictive control for a trickle bed reactor
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Paisan Kittisupakorn;Wirat Vanichsriratana
Amornchai Arpornwichanop
วิทยานิพนธ์/Thesis
Optimization of dextranase for dextran removal during sugar processing
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Wirat Vanichsriratana
Boontiwa Ninchan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wirat Vanichsriratana;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Jian, Su
วิทยานิพนธ์/Thesis
Klanarong Sriroth
Title Creator Type and Date Create
Debranched waxy rice starch-fatty acid complexes and their pharmaceutical applications
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Jakkapan Sirithunyalug;Sayam Kaewvichit;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan;Pensiri Sriburi
Songwut Yotsawimonwat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Modification of cassava starch by heat-moisture treatment as a tablet disintegrant
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Jakkapan Sirithunyalug;Tongpaan Tiamraj;Sayam Kaewvichit;Klanarong Sriroth
Songwut Yotwimonwat
บทความ/Article
Development of technology for lactic acid production from cassava starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Walaiporn Timbuntam, 1975-
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization of lipid compostition of sheet rubber from Hevea Brasiliensis and relations with its structure and properties
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Siriluck Liengprayoon, 1977-
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of starch-based biodegradable blends
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Roungrong Thongton
วิทยานิพนธ์/Thesis
Influence of sucrose, pH and salt on physical and rheological properties of tapioca starch and xanthan gum mixture
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Rungnaphar Pongsawatmanit;Klanarong Sriroth;Nishinari, Katsuyoshi
Prawta Chantaro
วิทยานิพนธ์/Thesis
The development on healthful benefits of butter cookies by addition of resistant starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sombat Khotavivattana;Klanarong Sriroth
Watanakul Mungkalarungsi
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improving compatibility of poly-B-Hydroxybutyrate-co-B-Hydroxyvalerate by blending with natural rubber and expoxidized rubber
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Chutamas Maneewong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Utilization of high sugar sap squeezed from oil palm trunk for lactic acid fermentation
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Nisa Saelee
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of the role of lipids from maturated coagula from hevea brasiliensis latex on natural rubber behavior in oxidative conditions
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth ;Eric Dubreucq ;Laurent Vaysse
Natedao Musigamart
วิทยานิพนธ์/Thesis
Optimization of dextranase for dextran removal during sugar processing
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Wirat Vanichsriratana
Boontiwa Ninchan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Structural and thermal characteristics of debranched starches complexed with lauric acid
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Suchitra Wongprayoon
วิทยานิพนธ์/Thesis
The effect of hydrocolloid and sucrose on quality and stability enhancement in tapioca starch system
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Rungnaphar Pongsawatmanit;Klanarong Sriroth;Katsuyoshi Nishinari
Duenchay Tunnarut
วิทยานิพนธ์/Thesis
Investigation of total phenolics quantification preciseness using spectrophotometric method and characterization of phenolics extracted from intermediate and by-products of sugar industry
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth
Walaiporn Rungjang
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wirat Vanichsriratana;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Jian, Su
วิทยานิพนธ์/Thesis
Kuakoon Piyachomkwan
Title Creator Type and Date Create
Molecular Structure and Properties of Edible Canna (Canna edulis) Starches
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Dudsadee Uttapap;Kuakoon Piyachomkwan; Yasuhito Takeda
Kittiwut Thitipraphunkul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Debranched waxy rice starch-fatty acid complexes and their pharmaceutical applications
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Jakkapan Sirithunyalug;Sayam Kaewvichit;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan;Pensiri Sriburi
Songwut Yotsawimonwat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of bread from composite wheat-germinated brown rice flour
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kamolwan Jangchud;Anuvat Jangchud;Kuakoon Piyachomkwan;Witoon Prinyawiwatkul
Phantipha Charoenthaikij
วิทยานิพนธ์/Thesis
Efficacy of tapioca derivative-based peritoneal dialysis solution compared with glucose-based and corn derivative-based solutions
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
;Talerngsak Kanjanabuch;Angkana Tantituvanont;Kuakoon Piyachomkwan
Phonethipsavanh Nouanthong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Fermentation process of lactic acid and raw starch degrading enzyme production by rhizopus spp.
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Vichien Kitpreechavanich;Nantana Srisuk;Kuakoon Piyachomkwan
Srisakul Trakarnpaiboon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Structural and thermal characteristics of debranched starches complexed with lauric acid
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Suchitra Wongprayoon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Interaction of xanthan gum and different amylose rice starches under dry heat treatment
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wirat Vanichsriratana;Klanarong Sriroth;Kuakoon Piyachomkwan
Jian, Su
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,478
รวม 3,478 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 291,305 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 434 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 364 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 111 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 16 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 11 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
รวม 292,246 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.132
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104