แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Development of instant Mung Bean vermicelli production by microwave and extrusion technologies

LCSH: Kasetsart University -- Dissertations. Ph.D. (Food Science) 2022.
Classification :.LCCS: TP435.M3
LCSH: Kasetsart University. -- Department of Food Science and Technology -- Dissertations.
LCSH: Noodles.
LCSH: Starch.
LCSH: Microwaves.
LCSH: Extrusion process.
LCSH: Mung Bean.
Abstract: Mung bean vermicelli is a legume product mostly made from mung bean starch and it provides a good source of resistant starch. Freezing conditions were investigated to increase the resistant starch (RS) in mung bean vermicelli made by traditional method. Fresh mung bean vermicelli was incubated at 4 oC for 1 h 30 min before freezing at -5, -10, -15 and -20 oC for 6, 12, 18 and 20 h at each temperature. The highest resistant starch (RS) content in the dried mung bean vermicelli was 12.83% at -10 oC for 18 h. Instant mung bean vermicelli was produced by a continuous microwave dryer at 50 Hz 12 rounds, 60 Hz 14 rounds and 70 Hz 16 round. Drying at 70 Hz the instant vermicelli had a greater porosity structure and cooking quality, and the overall acceptability score was the same as commercial at 7.03 of 9-point Hedonic scale. The vermicelli dried at 70 Hz, 60 Hz and 50 Hz rehydrated within 2.79, 2.81 and 3.05 min, respectively. Instant mung bean vermicelli was produced by a vacuum microwave drying (15 W/g, 22.5 W/g, and 30 W/g). Vermicelli dried at 30 W/g had the shortest rehydration time (2.14 min), the best cooking quality, and the overall acceptability score of reached 7.00 on a 9-point hedonic scale. Microwave vacuum drying could generate larger and greater porosity than microwave continuous drying. Moreover, microwave vacuum drying provided greater lightness, greenness, yellowness, and blueness compared to commercial. Mung bean vermicelli was produced by a stainless – steel single screw extruder with different feed moisture contents of mung bean starch (35, 40, 45, and 50%). The extruded mung bean vermicelli was prepared with a feed moisture content of 50% which had more starch gelatinization, greater in color and cooking qualities and highest score in overall acceptability compared to the others. Generally, the degree of starch gelatinization, water absorption and cooking loss increase, while diameter of extruded vermicelli decreased when the feed moisture content increased. The color of vermicelli was more transparent at a higher feed moisture content and had greater lightness and yellowness and greater blueness in color compared to commercial.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: Bangkok
Email: tdckulib@ku.ac.th
Role: Thesis Advisor
Role: Thesis Co-Advisor
Role: Thesis Co-Advisor
Created: 2022
Modified: 2025-06-23
Issued: 2025-06-23
วิทยานิพนธ์/Thesis
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
URL: https://kasetsart.idm.oclc.org/login?url=http://www.lib.ku.ac.th/KUthesis/2565/nguyen-phu-all.pdf
CallNumber: TP435.M3.T54
eng
Descipline: Food Science
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 nguyen-phu-all.pdf 2.29 MB
ใช้เวลา
0.034087 วินาที

Tien, Nguyen Phung.
Title Contributor Type
Development of instant Mung Bean vermicelli production by microwave and extrusion technologies
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Tien, Nguyen Phung.
Sirichai Songsermpong
Weerachet Jittanit
Pinthip Rumpagaporn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Sirichai Songsermpong
Title Creator Type and Date Create
Improvement of frozen rice noodle by using blended flour from annealed pre-germinated brown rice flour
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Onanong Naivikul;Sirichai Songsermpong
Onamon Chongsrimsirisakhol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effects of microwave heating conditions on physico-chemical properties of rice comparing with conventionally aged rice
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong
Tuan, Quoc Le
วิทยานิพนธ์/Thesis
Properties of rice grain after radio frequency heating for controlling sitophilus oryzae
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong ;Weerachet Jittanit
Pisith Sok
วิทยานิพนธ์/Thesis
The process development of protein-enriched instant noodles by using a continuous microwave oven
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong;Onanong Naivikul
Aujcharaporn Pongpichaiudom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characteristics and process optimization of rice snack (Khao Tan) puffing by home microwave oven
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong;Weerachet Jittanit
Vattana Mom.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of instant Mung Bean vermicelli production by microwave and extrusion technologies
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong;Weerachet Jittanit;Pinthip Rumpagaporn
Tien, Nguyen Phung.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of levilactobacillus brevis TISTR 860 and lactiplantibacillus plantarum TISTR 951 on gamma-aminobutyric acid and other physicochemical properties in fermented rice flour and rice noodles (Kanomjeen)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong
Chonnipa Chittrakhani
วิทยานิพนธ์/Thesis
House Crickets raising and processing in promoting human nutrition and food security
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong
Bawa, Michael
วิทยานิพนธ์/Thesis
Utilization of a continuous microwave oven for rice bran stabilization and preservation of antioxidants and phenolic compounds
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong
Pattarabhorn Pongrat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Weerachet Jittanit
Title Creator Type and Date Create
Properties of rice grain after radio frequency heating for controlling sitophilus oryzae
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong ;Weerachet Jittanit
Pisith Sok
วิทยานิพนธ์/Thesis
Improvement of functional properties of dried egg white via different pretreatment methods
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sanguansri Charoenrein ;Weerachet Jittanit
Wattinee Katekhong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of colored time temperature indicator (TTI) : based on non-enzymatic browning for drying process and quality monitoring of pumpkin seed
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Waraporn Boonsupthip;Panuwat Suppakul;Weerachet Jittanit
Zahoor Uddin
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characteristics and process optimization of rice snack (Khao Tan) puffing by home microwave oven
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong;Weerachet Jittanit
Vattana Mom.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of instant Mung Bean vermicelli production by microwave and extrusion technologies
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong;Weerachet Jittanit;Pinthip Rumpagaporn
Tien, Nguyen Phung.
วิทยานิพนธ์/Thesis
The encapsulation of cinnamon essential oil by various techniques and their properties
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Weerachet Jittanit
Kean, Socheata
วิทยานิพนธ์/Thesis
Study of different drying techniques on physicochemical properties, energy consumption and protein qualities of cricket and silkworm pupae
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wasaporn Preteseille Chanput;Weerachet Jittanit
Teeranan Chaowattanakul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Pinthip Rumpagaporn
Title Creator Type and Date Create
Antioxidant and prebiotic properties of oligosaccharides extracts from commercially defatted rice bran
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pinthip Rumpagaporn
Fitriani, Dwita Ratih
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of instant Mung Bean vermicelli production by microwave and extrusion technologies
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sirichai Songsermpong;Weerachet Jittanit;Pinthip Rumpagaporn
Tien, Nguyen Phung.
วิทยานิพนธ์/Thesis
Identification and characterization of enzymatic browning inhibitors and antioxidant from Papaya Peel
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chockchai Threerakulkait;Pinthip Rumpagaporn
Faiq, Muhammad
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of autoclaving-cooling treatment on resistant starch content and antioxidant Activity of unripe banana flour and its application in instant soup powder supplemented with kale powder
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Pinthip Rumpagaporn
Warintorntip Pakjirasirikul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 15
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,581
รวม 2,596 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 134,341 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 169 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 140 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 5 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 4 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 134,670 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104