แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Design of in-tube microwave pasteurizer for milk

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry
Email : sirichai.so@ku.ac.th
ThaSH: Milk -- Pasteurization
ThaSH: Milk -- Heat treatment
ThaSH: Milk -- Contamination
ThaSH: Heat exchangers -- Design and construction
Abstract: The problems of the conventional heating using heat exchangers are fouling, long heating time, and long cleaning time which reduces the processing capacity. The in-tube microwave pasteurization is an alternative heating method that can solve this problem. This research objective was to design the in-tube microwave pasteurizer. The physical and dielectric properties of milk such as thermal conductivity, density, apparent specific heat, dynamic viscosity and dielectric constant and loss factor were determined. The flow rate of milk was 60 L/h, the initial temperature of milk was 30 degrees and the final temperature was 80 degrees. The power input of 800 W and the type of mode was TE10. The Reynolds number was 463 so the flow of fluid was laminar. Next, the waveguide dimension of 44.45x88.9x200 mm was designed from the frequency of microwave (2450 MHz). A Teflon tube of 0.5 inch diameter and length was 800 mm was designed. A cavity of 77.3x109.3x154.6 mm was designed by using COMSOL multiphysics program. The value of electric field is around 20,000 V/m and had a high level at the center of the waveguide and the cavity. The fabrication of the system will be connected to the conventional pasteurizer and the experimental study will be conducted later to prove the simulation and proof of no fouling.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2021
Modified: 2023-05-08
Issued: 2023-05-08
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Thai Society for Biotechnology. Thai Society for Biotechnology and International Conference Online (TSB Online 2021) (pp.109-120). Bangkok : Thai Society for Biotechnology
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 TSB Online 2021pp.109-120.pdf 521.58 KB
ใช้เวลา
0.023019 วินาที

Supawita Nuchnoi
Title Contributor Type
Design of in-tube microwave pasteurizer for milk
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Supawita Nuchnoi;Sirichai Songsermpong

บทความ/Article
Sirichai Songsermpong
Title Contributor Type
Comparison of microwave vacuum drying, hot air drying and vacuum drying process for rejuvenating concoction drink powder
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Nattvipa Tokunalai;Sirichai Songsermpong

บทความ/Article
Design of in-tube microwave pasteurizer for milk
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Supawita Nuchnoi;Sirichai Songsermpong

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,718
รวม 2,718 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 29,589 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 16 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 7 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 29,614 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.133
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104