แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine

Organization : Assumption University. Faculty of Biotechnology

Organization : Assumption University. Faculty of Biotechnology

Organization : Assumption University. Faculty of Biotechnology

Organization : Assumption University. Faculty of Biotechnology
Email : suruwabobo@au.edu
keyword: Mangosteen pericarp.
LCSH: MANGOSTEEN.
LCSH: FRUIT WINES.
LCSH: PHENOLS.
LCSH: YEAST.
LCSH: FERMENTATION.
Abstract: Phenolics play a major role in determining the quality of wine. This study focuses on the impact of fermentation conditions (varying pericarp content: 0, 5, 7.5, and 10 percent (w/v); Saccharomyces cerevisiae strain: Montrachet-UCD #522 and Pasteur Red-UCD #904) on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine at 30 ± 2 degree celsius. The addition of pericarp showed a significant effect on color intensity, but the choice of strain of yeast used has no effect. With increasing percentage of pericarp added, the amount of phenolics, tannins, and anthocyanins increased, with the highest total phenolic content to be 4,000 mg/L catechin equivalent at the end of fermentation. At lower percentage of added pericarp, the yeast induced no apparent difference to the sensory characteristics, but at higher percentage the difference was more apparent. Wine with lower percentage of pericarp added had higher intensity of mangosteen pulp flavor, whereas wine with higher percentage of pericarp has more mangosteen pericarp characteristics. Pasteur Red contributed to a higher degree of fruity and floral aroma/flavor, while Montrachet contributed to a more intense body.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2021
Modified: 2564-08-30
Issued: 2021-08-30
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 14, no. 3 (July-Sept. 2021), p. 406-416.
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij140311.pdf 1.67 MB
ใช้เวลา
0.043957 วินาที

Shrestha, Tenzing Dasel.
Title Contributor Type
Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Shrestha, Tenzing Dasel.;Viyada Kunathigan.;Kamolnate Kitsawad.;Siriwan Panprivech.

บทความ/Article
Viyada Kunathigan.
Title Contributor Type
Shotgun proteomic analysis of germinated rice (Oryza sativa L) under salt stress
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Li, Rui.;Trilert Chaicherdsakul.;Viyada Kunathigan.;Sittiruk Roytrakul.;Atchara Paemanee.;Suthathip Kittisenachai.

บทความ/Article
Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Shrestha, Tenzing Dasel.;Viyada Kunathigan.;Kamolnate Kitsawad.;Siriwan Panprivech.

บทความ/Article
Kamolnate Kitsawad.
Title Contributor Type
Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Shrestha, Tenzing Dasel.;Viyada Kunathigan.;Kamolnate Kitsawad.;Siriwan Panprivech.

บทความ/Article
Siriwan Panprivech.
Title Contributor Type
Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Shrestha, Tenzing Dasel.;Viyada Kunathigan.;Kamolnate Kitsawad.;Siriwan Panprivech.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,923
รวม 2,925 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 245,398 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 387 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 271 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 74 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 62 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 24 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 3 ครั้ง
รวม 246,224 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.133
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.28