แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Development of isoflavone aglycones production from soy germ using β-glucosidase from bacillus coagulans PR03 and application for elderly health drink
การพัฒนาการผลิตไอโซฟลาโวนชนิดอะไกลโคนจากจมูกถั่วเหลืองด้วยเอนไซม์เบต้า-กลูโคซิเดสจากเชื้อ Bacillus coagulans PR03 และประยุกต์ในเครื่องดื่มเพื่อสุขภาพสำหรับผู้สูงอายุ

Classification :.DDC: 635.655
LCSH: Soybean -- Processing
LCSH: Isoflavones
LCSH: Beverages
Abstract: The optimal extraction of isoflavone glucosides for use as a precursor for isoflavone aglycone production and β-glucosidase enzyme production from Bacillus coagulans PR03 was investigated for this research. The optimal isoflavone glucosides extraction was soy germ with ethanol at 1:5 by high-power ultra-sonication (HPU), 80% ethanol concentration with temperature 80 oC for 160 minutes. Isoflavone glucosides extracts contain of diadzin, genistin, glycitin and total glucosides were 307.47, 214.84, 73.63 and 595.93 mg/100 g of soy germ, respectively. β-glucosidase enzyme production from studied media using Bacillus coagulans PR03 was also investigated that the optimal condition of peptone, beef extract, glucose, magnesium sulfate concentration were 2.00, 14.84, 2.00 and 0.10, respectively. The optimal incubation temperature was 30oC at pH 7.96, appropriate time to harvest β-glucosidase was 18 hours which was the highest of β-glucosidase activity (4.01 mU/mL). The appropriate condition for isoflavone aglycones production with the ratio of isoflavone glucoside, Bacillus coagulans PR03 and water were 1:1:8 at 37.50oC for 120 hours using 100g per 100ml isoflavone aglycone solution of amberlite XAD-4 resin with purity of 42.22%. In the development of beverage product from aglycones (1 serving size = 70ml), the suitable ingredients were of developed isoflavone, passion fruit, fructose syrup and inulin powder were 1 ml, 55.78 ml, 11.22 ml and 2 g, respectively. Regarding the nutritive values of the developed from aglycones (1 serving size = 70ml) composed of isoflavone of 23.07 mg, energy level was 75.39 Kcal. The moisture, protein, total fat, carbohydrate and ash contents were 94.75%, 0.67%, 0.33%, 4.02% and 0.26%, respectively. Considering, the factors that affect the overall acceptability on isoflavone aglycones beverage such as gender, age, education and salaries of the consumers using chi-square test showed that gender, age, education and salary were not correlated on isoflavone aglycones beverage. Consumer acceptability (n=200) of product. The preference of color was in range of like moderately (6.02). While the preference of odor, viscosity, sweetness, sourness and overall acceptability were in range of like slightly to like moderately (5.52-5.86).
Chiang Mai University Library
Address: CHIANG MAI
Email: cmulibref@cmu.ac.th
Role: Chairman
Role: Member
Role: Member
Role: Member
Role: Member
Created: 2018
Modified: 2020-01-04
Issued: 2020-01-04
วิทยานิพนธ์/Thesis
application/pdf
CallNumber: Th 635.655 S959D
eng
©copyrights Chiang Mai University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 agip8518schpt_full.pdf 3.28 MB4 2020-12-18 21:40:31
ใช้เวลา
0.049771 วินาที

Supakit Chaipoot
Sirirung Wongsakul
Title Creator Type and Date Create
Optimization of carotenids productio by yeasts using waste glycerol biodiesel production process as a carbon source
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sirirung Wongsakul;Phisit Seesuriyachan;Thanasak Chaiyaso
Atchara Manowattana
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of isoflavone aglycones production from soy germ using β-glucosidase from bacillus coagulans PR03 and application for elderly health drink
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sirirung Wongsakul;Pairote Wiriyacharee;Sujinda Sriwattana;Sakda Pruenglampoo; Saisamorn Lumyong
Supakit Chaipoot
วิทยานิพนธ์/Thesis
Pairote Wiriyacharee
Title Creator Type and Date Create
Microbial conversion study of nitrate to nitrite by modern liquid chromatography
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Surasak Watanesk;Ruangsri Watanesk;Pairote Wiriyacharee;Pairoje Kijjanapanich;Deming, Richard L.
Jirasak Threeprom
วิทยานิพนธ์/Thesis
Cloning and heterologous expression of chitinase gene from an endophytic actinomycete for antifungal activity improvement
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Saisamorn Lumyong;John F Peberdy;Rungrach Wangspa;Pairote Wiriyacharee;Sittisin Bovonsombut
Thongchai Taechowisan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Characterization and production of bioplastics from coffee pulps
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Lakkana Rujanakraikarn;Pairote Wiriyacharee;Jurmkwan Sangsuwan;Thutiyaporn Chittapalo
Kuntapas Kungsuwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Soy Isoflavone Aglycones Using Pure Starter Culture
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sakda Pruenglampoo;Saisamorn Lamyong;Pairote Wiriyacharee;Piyanuch Niamsup;Wasu Pathom-aree
Rewat Phongphisutthiant
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of isoflavone aglycones production from soy germ using β-glucosidase from bacillus coagulans PR03 and application for elderly health drink
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sirirung Wongsakul;Pairote Wiriyacharee;Sujinda Sriwattana;Sakda Pruenglampoo; Saisamorn Lumyong
Supakit Chaipoot
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of Hydrogel Beads Containing Essential Oil and Their Application for Shelf Life Extension of Chilled Stir Fried Pork with Casil (Ocimum sanctum Linn.) Leaves on Rice
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Wichittra Daengprok;Sujinda Sriwattana;Pairote Wiriyacharee;Witoon Prinyawiwatkul;Jurmkwan Sangsuwan
Kittikoon Torpol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Bioactive compounds via Glycosylation reaction from Longan Pulp (Dimocarpus longan) for functional food ingredients
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Pairote Wiriyacharee;Thanyaporn Siriwoharn
Chalermkwan Somjai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Sujinda Sriwattana
Title Creator Type and Date Create
Modification of salt using spray drying and Odor-Induced saltiness enhancement
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Wichittra Daengprok;Sujinda Sriwattana;Witoon Prinyawiwatkul;Yuthana Phimolsiripol;Sorada Wanlapa
Napapan Chokumnoyporn
วิทยานิพนธ์/Thesis
Using osmotic dehydration for the production of intermediate moisture Longan
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
wichittra Daengprok;Sujinda Sriwattana;Jurmkwan Sangsuwan
Le Vu Hong Phuc
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of isoflavone aglycones production from soy germ using β-glucosidase from bacillus coagulans PR03 and application for elderly health drink
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sirirung Wongsakul;Pairote Wiriyacharee;Sujinda Sriwattana;Sakda Pruenglampoo; Saisamorn Lumyong
Supakit Chaipoot
วิทยานิพนธ์/Thesis
Monitoring of Thai-Crispy Pork Rind
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Wichittra Daengprok;Sujinda Sriwattana;Sergio Angeli;Supapom Sangsrichan;Jurmkwan Sangsuwan;Prodpran Thakeow Angeli
Thanapon Kitpot
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of Hydrogel Beads Containing Essential Oil and Their Application for Shelf Life Extension of Chilled Stir Fried Pork with Casil (Ocimum sanctum Linn.) Leaves on Rice
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Wichittra Daengprok;Sujinda Sriwattana;Pairote Wiriyacharee;Witoon Prinyawiwatkul;Jurmkwan Sangsuwan
Kittikoon Torpol
วิทยานิพนธ์/Thesis
Sakda Pruenglampoo
Title Creator Type and Date Create
Micronutrients status in HIV-infected adults in Maharaj Nakorn Chiang Mai hospital Chiang Mai province
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Varapat Pakpeankitvatana;Sukanya Linpisarn;Sakda Pruenglampoo;Ampica Mangklabruks
Kunrunya Prommuangyong
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effectiveness of a nutritional education program for promoting healthy eating among the elderly in the northeastern region of Thailand
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Linchong Pothiban;Sirirat Panuthai;Khanokporn Sucamvang;Sujira Tiansawad;Sakda Pruenglampoo;Prakong Intarasombat
Nongyaow Meethien
วิทยานิพนธ์/Thesis
Anthropometric measurement in clinical applications : height, body weight and body composition prediction
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Ram Rangsin;Paskorn Sritipsukho;Sakda Pruenglampoo;Vibul Trakulhoon;Winai Ungpinitpong;Jayanton Patumanond
Kaweesak Chittawatanarat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Production of Soy Isoflavone Aglycones Using Pure Starter Culture
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sakda Pruenglampoo;Saisamorn Lamyong;Pairote Wiriyacharee;Piyanuch Niamsup;Wasu Pathom-aree
Rewat Phongphisutthiant
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of isoflavone aglycones production from soy germ using β-glucosidase from bacillus coagulans PR03 and application for elderly health drink
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sirirung Wongsakul;Pairote Wiriyacharee;Sujinda Sriwattana;Sakda Pruenglampoo; Saisamorn Lumyong
Supakit Chaipoot
วิทยานิพนธ์/Thesis
Saisamorn Lumyong
Title Creator Type and Date Create
Development of isoflavone aglycones production from soy germ using β-glucosidase from bacillus coagulans PR03 and application for elderly health drink
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Sirirung Wongsakul;Pairote Wiriyacharee;Sujinda Sriwattana;Sakda Pruenglampoo; Saisamorn Lumyong
Supakit Chaipoot
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,034
รวม 2,034 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 48,760 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 26 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 5 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 3 ครั้ง
รวม 48,794 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.28