แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Optimization of shiitake mushroom (lentinula edodes) hydrolysate with angiotensin I converting enzyme inhibitory activity

Organization : Chulalongkorn University. Faculty of Science
Email : Supawee_teak@hotmail.com

Organization : Chulalongkorn University. Institute of Biotechnology and Genetic Engineering
Email : Papassara.S@chula.ac.th

Organization : Chulalongkorn University. Institute of Biotechnology and Genetic Engineering
Email : Aphichart.K@chula.ac.th
LCSH: Shiitake
LCSH: Hydrolysis
Abstract: Angiotensin-I converting enzyme is a key enzyme in regulating blood pressure. It converts angiotensin-I into angiotensin-II, which results in raised blood pressure. Inhibition of ACE leads to decrease concentration of angiotensin-II and results in blood pressure lowering. Food protein-derived ACE inhibitory peptides have been considered as a safer alternative to antihypertensive drugs. Shiitake, one of the most consumed mushrooms in Thailand, is recognized as a nutritive food ingredient with health-stimulating properties. The aim of this study was to optimize the preparation of shiitake-protein hydrolysate and its ACE inhibitory activity. Shiitake mushroom was hydrolyzed by alcalase using response surface methodology (RSM). The degree of hydrolysis (DH) and ACE inhibitory activity were monitored. The optimum conditions, under which the DH was maximized to 28.88 percent, were 50.2 Celsius degrees, 3 hours hydrolysis time, and 1.16 enzyme per substrate ratio. However, the optimum conditions, under which the hydrolysate exhibited the highest ACE inhibitory activity were under 47 Celsius degrees, 3 hours 28 minutes hydrolysis time, and 0.59 enzyme per substrate ratio. The highest activity was fractionated into 5 ranges of molecular weight, and the fraction below 0.65 KDa showed the highest activity with IC50 of 0.23 ug per mL. Consequently, peptides from Shiitake mushroom would be a beneficial ingredient for pharmaceuticals and functional food against hypertension
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2019
Modified: 2019-09-30
Issued: 2019-09-30
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn. Pure and Applied Chemistry International Conference 2019 (PACCON 2019) (FA125-132). Bangkok : Mahidol University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2019FA125-132.pdf 688.84 KB2 2021-04-07 21:10:15
ใช้เวลา
0.037116 วินาที

Supawee Paisansak
Title Contributor Type
Optimization of shiitake mushroom (lentinula edodes) hydrolysate with angiotensin I converting enzyme inhibitory activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Supawee Paisansak;Papassara Sangtanoo;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Optimization Of Protein Hydrolysate Preparation And Their Angiotensin I-Converting Enzyme Inhibitory Activity From Shiitake Mushrooms Lentinula Sp.
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Supawee Paisansak
Aphichart Karnchanatat
วิทยานิพนธ์/Thesis
Papassara Sangtanoo
Title Contributor Type
Free radical scavenging properties and DNA damage protecting of peptide hydrolysate derived from edible mushroom Astraeus hygrometricus
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Natpatsorn Tunyatarinun;Onrapak Reamtong;Papassara Sangtanoo;Tanatorn Saisavoey;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Optimization of preparing protein hydrolysate from Split Gill mushroom (Schizophyllum commune) by alcalase using response surface methodology (RSM)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Aunchalee Wongaem;Papassara Sangtanoo;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Optimization of shiitake mushroom (lentinula edodes) hydrolysate with angiotensin I converting enzyme inhibitory activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Supawee Paisansak;Papassara Sangtanoo;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Aphichart Karnchanatat
Title Contributor Type
Purification and biochemical characterization of beta-glucosidase from Daldinia eschscholzii
จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Aphichart Karnchanatat

Prakitsin Sihanonth
Amorn Petsom
Polkit Sangvanich
วิทยานิพนธ์/Thesis
Free radical scavenging properties and DNA damage protecting of peptide hydrolysate derived from edible mushroom Astraeus hygrometricus
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Natpatsorn Tunyatarinun;Onrapak Reamtong;Papassara Sangtanoo;Tanatorn Saisavoey;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Optimization of preparing protein hydrolysate from Split Gill mushroom (Schizophyllum commune) by alcalase using response surface methodology (RSM)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Aunchalee Wongaem;Papassara Sangtanoo;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Optimization of shiitake mushroom (lentinula edodes) hydrolysate with angiotensin I converting enzyme inhibitory activity
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Supawee Paisansak;Papassara Sangtanoo;Aphichart Karnchanatat

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 7
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,833
รวม 2,840 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 164,791 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 108 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 107 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 31 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 9 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 4 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 4 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 1 ครั้ง
รวม 165,056 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.132
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124