แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Potential use of lime (Citrus aurantifolia Swingle) fiber as a natural emulsifier to improve stability of soybean oil-in-water emulsion undergone high temperature processing

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering
Email : naphaporn.rat@kmutt.ac.th

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi. Faculty of Engineering
LCSH: Lime -- Utilization
LCSH: Soy oil
LCSH: Food mixes
LCSH: Manufacturing processes
Abstract: This work aimed at studying the potential use of lime (Citrus aurantifolia Swingle) fiber to improve the stability of soybean oil-in-water emulsion after commercial sterilization. Fresh lime residues were subject to hot water blanching and ethanolic soaking prior to hot air drying and grinding. Lime fiber powder at the concentrations of 0.6-1.0 percent (w per v) was added into the mixture between soybean oil and water. The mixture was high-shear homogenized at 2,100 xg and high-pressure homogenized at 40 per 4 MPa before being subject to retort operation. It was found that commercially sterilized soybean oil-in-water emulsions containing 0.8 and 1.0 percent (w per v) of lime fiber powder exhibited uniform appearance with the emulsion stability (ES) of 86 and 99 percent, respectively. ES of the emulsion containing 1.0 percent of lime fiber was still higher than 80 percent after storage at 30 Celsius degrees for 8 weeks. The present of oil droplet surrounded by nanofiber network, as seen from SEM images, might help prevent phase separation upon thermal processing. The results imply that lime fiber has a strong potential to be used as a natural emulsifier for oil-in-water food emulsion system
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2019
Modified: 2019-09-30
Issued: 2019-09-30
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Professor Dr. HRH Princess Chulabhorn. Pure and Applied Chemistry International Conference 2019 (PACCON 2019) (FA94-100). Bangkok : Mahidol University
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2019FA94-100.pdf 753.21 KB
ใช้เวลา
0.03293 วินาที

Apimook Kunchitwaranont
Title Contributor Type
Potential use of lime (Citrus aurantifolia Swingle) fiber as a natural emulsifier to improve stability of soybean oil-in-water emulsion undergone high temperature processing
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Apimook Kunchitwaranont;Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin

บทความ/Article
Feasibility study of using dietary fiber from lime (Citrus aurantifolia swingle) residues to improve stability of oil-in-water emulsions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Apimook Kunchitwaranont;อภิมุข ครรชิตวรานนท์
Naphaporn Chiewchan
วิทยานิพนธ์/Thesis
Naphaporn Chiewchan
Title Contributor Type
ผลของ pH และอุณหภูมิที่มีต่อประสิทธิภาพการยับยั้งยีสต์ของไคโตซาน
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
อัญชลี ทวีสุจินันท์สกุล ;นภาพร เชี่ยวชาญ ;องอาจ วัฒนชัยยิ่งยง ;Unchalee Taweesujinusakul;Naphaporn Chiewchan ;Ongart Wathanachaiyingyong

บทความ/Article
ผลของสารเพิ่มความคงตัวบางชนิดต่อคุณภาพน้ำกะทิไขมันสูงบรรจุกระป๋อง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
จันทิมา ภูงามเงิน;นภาพร เชี่ยวชาญ;สุวิช ศิริวัฒนโยธิน;Chantima Phungamngoen;Naphaporn Chiewchan;Suwit Siriwattanayotin

บทความ/Article
พฤติกรรมการไหลของน้ำสับปะรดผสมใยอาหารผงจากกากมะนาว
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ปรอยฝน เลิศวนวัฒนา;นภาพร เชี่ยวชาญ;ภาวดี เมธะคานนท์;Proyphon Lertwanawatana;Naphaporn Chiewchan;Pawadee Methacanon

บทความ/Article
Potential use of lime (Citrus aurantifolia Swingle) fiber as a natural emulsifier to improve stability of soybean oil-in-water emulsion undergone high temperature processing
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Apimook Kunchitwaranont;Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin

บทความ/Article
Identification of potential yeast strain for floral aroma wine production from soybean residue
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panasaya Boonruang;Naphaporn Chiewchan;Suvaluk Asavasanti;Chiu, Hsia Chiu

บทความ/Article
Sakamon Devahastin
Title Contributor Type
การจำลองการถ่ายเทออกซิเจนเข้าสู่บริเวณต่าง ๆ ของขวด PET ที่บรรจุน้ำและเก็บรักษาที่อุณหภูมิต่าง ๆ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
วรรณพร แก้วบุญเรือง;กุศล บวรรัตนบุญญา;ทิพาพร อยู่วิทยา;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;Wannaporn Kaewboonruang ;Kuson Bawornruttanaboonya;Tipaporn Yoovidhya;Sakamon Devahastin

บทความ/Article
Potential use of lime (Citrus aurantifolia Swingle) fiber as a natural emulsifier to improve stability of soybean oil-in-water emulsion undergone high temperature processing
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Apimook Kunchitwaranont;Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin

บทความ/Article
Encapsulation of soybean extract using spray drying
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Jongrak Poomkokrak; Chalida Niamnuy;Kwanchai Choicharoen;Sakamon Devahastin

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,044
รวม 5,044 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 78,349 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 30 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 12 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 78,392 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.214