แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Analysis of volatile odor compounds in dark roasted Arabica coffee beans from Chiang Rai by using solid phase microextraction- gas chromatography-mass spectrometry

Organization : Mae Fah Luang University. School of Science
Email : patcharee.pri@mfu.ac.th
keyword: Volatile odor
; Arabica coffee beans
; Solid phase microextraction
; Gas Chromatography-Mass Spectrometry
Abstract: Volatile odor compounds of ground dark roasted Arabica coffee beans from Chiang Rai province were extracted by using solid phase microextraction (SPME) prior analysis by gas chromatography-mass spectrometry. Three fibers with different polarity including divinylbenzene/carboxen/polydimethylsiloxane (DVB/CAR/PDMS), polydimethylsiloxane (PDMS) and carboxen/polydimethylsiloxane (CAR/PDMS) were investigated for extraction of volatile odor constituents. Fifteen low polar compounds were detected with PDMS fiber. The key odor volatiles were sotolone, decanal and cis-pinocarvyl acetate, while twenty high polar constituents were found when using CAR/PDMS fiber with the major compounds of indole, 2-furanmethanol, sotolone and acetic acid. For DVB/CAR/PDMS fiber which can be extracted with board range of chemical compounds, twenty-eight compounds were investigated. The major volatiles were 2-furancarboxaldehyde, 2-furanmethanol, sotolone and larixinic acid. Different amounts of volatile odor components of ground dark roasted Arabica coffee beans from Chiang Rai were related to chemical composition on each fiber. The DVB/CAR/ PDMS fiber was considered to be the best fiber for extraction of odor volatiles of ground roasted Arabica coffee beans due to the highest number of detected volatile components compared to other fibers. It is noted that the solid phase microextraction technique is more sensitive to extract the volatile components which played the significant role as the key scent in dark roasted Arabica coffee beans.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2017
Modified: 2562-07-22
Issued: 2019-07-22
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : In Chemical Society of Thailand under the Patronage of Her Royal Hghness Princess Chulabhorn Mahidol and King Mongkut's University of Technology North Bangkok Faculty of Applied Science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2017) (pp.33-38). Bangkok : Chemical Society of Thailand under the Patronage of Her Royal Hghness Princess Chulabhorn Mahidol
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2017pp.33-38.pdf 284.63 KB2 2022-02-12 00:18:21
ใช้เวลา
0.015438 วินาที

Patcharee Pripdeevech
Title Contributor Type
A study on constituents of essential oils from Thai Vetiver root = การศึกษาส่วนประกอบของน้ำมันหอมระเหยจากรากหญ้าแฝกไทย
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Patcharee pripdeevech
Sunanta Wangkarn
Suganya Wongpornchai
Duang Buddhasukh
Pakawan Puangsombat
Sermsakul Pojanagaroon
วิทยานิพนธ์/Thesis
Isolation and analysis of aroma-active components in root of Vetiveria zizanioides nash
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
Patcharee Pripdeevech
Sugunya Wongpornchai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Investigation of butyrate-producing bacteria and genes from fecal samples of Thai volunteers
มหาวิทยาลัยอุบลราชธานี
Siam Popluechai;Niwed Kullawong;Auttapon Taluengjit;Patcharee Pripdeevech;Art Hiranyakas;Kongkiat Kespechara

บทความ/Article
Complete report application of chromatography-mass spectrometry for analysis of aquilaria crassna essential oils
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Full report analysis of odor-active components, volatile constituents, antioxidant activity and bioactivity of melodorum fruticosum flower
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Extraction and chemical characterization of essential oils from leaves of camellia sinensis
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Effect of bacillus subtilis on quality of essential oil distilled from aquilaria crassna
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Complete report chemical composition of endophytic fungal extracts of agarwood tree
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech
Mae Fah Luang University
งานวิจัย/Research report
Complete report : chemical composition of arabica coffee planted on different areas
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Patcharee Pripdeevech

งานวิจัย/Research report
Analysis of volatile components in Arabica coffee roasted at different temperatures by using solid phase microextraction- gas chromatographymass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchawadee Insawang;Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Analysis of volatile odor compounds in dark roasted Arabica coffee beans from Chiang Rai by using solid phase microextraction- gas chromatography-mass spectrometry
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Analysis of volatile compounds from Arabica coffee incubated with culture supernatants of lactic acid bacteria
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patcharee Pripdeevech

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 23
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,021
รวม 5,044 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 151,482 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 65 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 56 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 2 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 2 ครั้ง
รวม 151,610 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.214