แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

การศึกษาการย่อยสลายขนไก่โดยเชื้อแบคทีเรียที่ผลิตเอนไซม์เคราติเนส
Study on feather degradation by keratinase-producing bacteria

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี

keyword: Keratinase
; Feather
; Degradation
Abstract: A number of keratinase-producing bacteria was isolated and investigatedfor keratinase production and kather degradation. Fifty two strains of keratinaseproducingbacteria were selected on a screening medium containing 5 % feather mealand minerals. Of all strains tested, seven isolated highly produced keratinase in amedium containing 1.0% feather meal by submerged cultivation. They wereidentified as species of Bacillus and Flavimonas. The most active strain forkeratinase production was identified as Bacillus sphaericus FK 28. Its optimumconditions for keratinase production were 1.0% feather meal used as a substrate,initial pH of medium at 7.5, shaking rate of 150 rpm and at temperature of 37 OC .During five-day fermentation, the strain gave the highest keratinase activity at 2.1U/ml on the third day.It was also found that the most active strain for feather degradation wasidentified as Bacillus cereus FK 26. It degraded 99% feather at temperature of 37OC,shaking rate at 200 rpm and initial pH medium at pH 8.0 containing chicken featheras substrate. After feather fermentation with Bacillus cereus FK 26, some aminoacid contents in fermented chicken feather were slightly lower than in non-fermentedchicken feather. This possibly resulted fiom amino acid consumption by bacteria.However, the residue of fermented chicken feather had excellent percentage ofpepsin digestibility (90%) which was higher than non-fermented chicken featherresidue (23%) and feather meal (36%). Therefore, the strain of keratinase-producingbacteria could be applied for hther degradation and the feather residue afterbacterial fermentation could be served as an animal feed.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: Supervisor
Created: 2542
Issued: 2005-09-01
Modified: 2551-06-17
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9746246062
CallNumber: MIC214
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 MIC214.pdf 14.05 MB299 2025-03-10 15:30:12
2 MIC214ab.pdf 122.98 KB74 2023-03-12 16:46:36
3 MIC214ab.txt 1.85 KB63 2021-02-19 15:30:19
ใช้เวลา
0.021707 วินาที

ดาครอง พิศสุวรรณ
Title Contributor Type
การศึกษาการย่อยสลายขนไก่โดยเชื้อแบคทีเรียที่ผลิตเอนไซม์เคราติเนส
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ดาครอง พิศสุวรรณ ;Dakrong Pissuwan
Worapot Suntornsuk
วิทยานิพนธ์/Thesis
Dakrong Pissuwan
Title Contributor Type
การศึกษาการย่อยสลายขนไก่โดยเชื้อแบคทีเรียที่ผลิตเอนไซม์เคราติเนส
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ดาครอง พิศสุวรรณ ;Dakrong Pissuwan
Worapot Suntornsuk
วิทยานิพนธ์/Thesis
Worapot Suntornsuk
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาการย่อยสลายขนไก่โดยเชื้อแบคทีเรียที่ผลิตเอนไซม์เคราติเนส
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Worapot Suntornsuk
ดาครอง พิศสุวรรณ
Dakrong Pissuwan
วิทยานิพนธ์/Thesis
การศึกษาสภาวะและสูตรอาหารที่เหมาะสมในการย่อยขนไก่ด้วย Bacillus licheniformis FK50
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
วรพจน์ สุนทรสุข;Worapot Suntornsuk
สุทธิรักษ์ ศรีกุลธนากิจ
Suthiruk Shigultanakit
วิทยานิพนธ์/Thesis
การศึกษาสภาวะที่เหมาะสมในการผลิตแอสตาแซนทินจาก Phaffia rhodozyma บนรำ ข้าว
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
วรพจน์ สุนทรสุข;Worapot Suntornsuk
พิพัฒน์ ไทรทอง
Pipat Saitong
วิทยานิพนธ์/Thesis
การพัฒนากระบวนการผลิตน้ำพริกหนุ่มบาทวิถีที่สะอาดและปลอดภัย
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
วรพจน์ สุนทรสุข;จิรวัฒน์ กันต์เกรียงวงศ์;Worapot Suntornsuk;Jirawat KunKriengwong
พัชราวัลย์ ตรังตรีชาติ
Patcharawan Trungtreechart
วิทยานิพนธ์/Thesis
Effect of Fermentation and Storage on Bioactive Activities in Milks and Yoghurts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Worapot Suntornsuk
Irma Sarita Rahmawati
วิทยานิพนธ์/Thesis
Physicochemical, biological and sensory characterization of Thai traditional fermented shrimp pastes
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Worapot Suntornsuk
Thanyaporn Kleekayai
วิทยานิพนธ์/Thesis
Development of encapsulation systems for controlled release of natural antimicrobial agent and their applications in Nham
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Worapot Suntornsuk
Somchoke Kittisakulnam
สมโชค กิตติสกุลนาม
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 731
รวม 731 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 36,982 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 22 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 1 ครั้ง
รวม 37,020 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.132
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.48