แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst

Organization : Thammasat University

Organization : Thammasat University

Organization : Thammasat University

Organization : Thammasat University

Organization : Thammasat University

Organization : Thammasat University
Email : siwarutt@siit.tu.ac.th
keyword: Glucomannans
LCSH: KONJAK
; Konjac powder
LCSH: Amorphophallus Konjac
; Microwave radiation
LCSH: HYDROLYSIS
LCSH: MANNOSE
Abstract: The reaction conditions to hydrolyze konjac powder (KP) were investigated by using a combination of microwave radiation heating and HCl as a catalyst to explore the possibility of glucomannan-oligosaccharides, mannose, and glucose extractions from the polysaccharides of KP. Selective reaction conditions to produce glucomannan-oligosaccharides, mannose, and glucose were determined. The highest yield for glucomannanoligosaccharides production, at 19.2%, was achieved under the reaction conditions of 110°C, 15 min, 2 M HCl, and 10:1 (mL/g) ratio of reaction volume to KP mass. The highest yield for both mannose and glucose production, at 35.8% and 30.2%, respectively, was achieved under the reaction conditions of 110°C, 15 min, 1.2 M HCl, and 10:1 (mL/g) ratio of reaction volume to KP mass. Only a small amount of 5-HMF at 0.3% was formed and a low level of UV absorbance (284 nm) of hydrolyzed products (HP) at 1.7 was found under these conditions. The combination of microwave radiation (MCR) heating and HCl effectively hydrolyzed konjac powder selectively into glucomannanoligosaccharides and/or monosaccharides in a relatively short reaction time.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ. สำนักหอสมุดกลาง
Address: กรุงเทพมหานคร
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2559
Modified: 2559-09-08
Issued: 2016-09-08
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : วารสารวิชาการเทคโนโลยีอุตสาหกรรม. ปีที่ 12, ฉบับที่ 2 (พ.ค.-ส.ค. 59), หน้า 45-61
eng
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 ind_120205.pdf 219.81 KB15 2020-02-06 15:36:58
ใช้เวลา
0.044832 วินาที

Cuong, Viet Bui
Title Contributor Type
Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Cuong, Viet Bui;Wanwipa Siriwatwechakul;Wareepat Tiyabhorn;Thammanont Wattanasiritham;Natthaphat Limpraditthanont;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Wanwipa Siriwatwechakul
Title Contributor Type
Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Cuong, Viet Bui;Wanwipa Siriwatwechakul;Wareepat Tiyabhorn;Thammanont Wattanasiritham;Natthaphat Limpraditthanont;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Microwave-assisted transesterification of cassava starch with polylactic acid (PLA)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Hussain Haikal;Wanwipa Siriwatwechakul;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Wareepat Tiyabhorn
Title Contributor Type
Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Cuong, Viet Bui;Wanwipa Siriwatwechakul;Wareepat Tiyabhorn;Thammanont Wattanasiritham;Natthaphat Limpraditthanont;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Thammanont Wattanasiritham
Title Contributor Type
Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Cuong, Viet Bui;Wanwipa Siriwatwechakul;Wareepat Tiyabhorn;Thammanont Wattanasiritham;Natthaphat Limpraditthanont;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Natthaphat Limpraditthanont
Title Contributor Type
Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Cuong, Viet Bui;Wanwipa Siriwatwechakul;Wareepat Tiyabhorn;Thammanont Wattanasiritham;Natthaphat Limpraditthanont;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Siwarutt Boonyarattanakalin
Title Contributor Type
Identification of bacteria and yeast communities in a Thai sugary kefir by polymerase chain reaction-denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) analyses
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Phattaraporn Sarikkha;Rachnarin Nitisoravut;Issara Poljungreed;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Conversion of konjac powder into glucomannan-oligosaccharides, mannose,and glucose by hydrolysis facilitated by microwave heating and HCl catalyst
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Cuong, Viet Bui;Wanwipa Siriwatwechakul;Wareepat Tiyabhorn;Thammanont Wattanasiritham;Natthaphat Limpraditthanont;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Microwave-assisted transesterification of cassava starch with polylactic acid (PLA)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Hussain Haikal;Wanwipa Siriwatwechakul;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Microwave extraction of oligosaccharides from Jerusalem artichoke tuber
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yupadee Phethai;Rachnarin Nitisoravut;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Microwave-assisted preparation of D-lactide
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Vavang Paxay;Khanin Nueangnoraj;Atisa Petchsuk;Pakorn Opaprakasit;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Evaluation of non-thermal atmospheric pressure plasma pretreatment on microwave-assisted hydrolysis of cellulose and sugarcane bagasse
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panithinat Suwannanon;Rachnarin Nitisoravut;Siwarutt Boonyarattanakalin

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,295
รวม 2,296 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 341,034 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 378 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 310 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 123 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 73 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 37 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 11 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 7 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 1 ครั้ง
รวม 341,974 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.46