Paveena Kaewyongpang . Processing of green soya bean (glycine max L. Merr.) Yoghurt ice cream. Master's Degree(Food Science and Technology ). Chiang Mai University Library. : Chiang Mai University, 2006.
Title | Contributor | Type |
---|---|---|
Processing of green soya bean (glycine max L. Merr.) Yoghurt ice cream
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Paveena Kaewyongpang | Tri Indrarini Wirjantoro Sittisin Bovonsombut Panida Rattanapitikorn | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Title | Creator | Type and Date Create |
---|---|---|
Viability of microencapsulated Lactobacillus acidophilus in spray dried drinking yoghurt
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Renu Pinthong;Aphirak Phianmongkhol | Tiparat Tikapunya | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Inhibition of Bacillus licheniformis by nisin in pasteurized milks
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Aphirak Phianmongkhol;Prasert Hammoungjai;Renu Pinthong;Sittisin Bovonsombut | Boondarika Sumana | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของส่วนผสมต่อสมบัติของผลิตภัณฑ์ไส้อั่วมังสวิรัติ
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ อภิรักษ์ เพียรมงคล;สมชาย จอมดวง;Tri Indrarini Wirjantoro | นัชนา รัตนากรโกวิท | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของการพาสเจอไรซ์ต่อการเปลี่ยนแปลงคุณภาพของน้ำนมข้าวโพด
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;อภิรักษ์ เพียรมงคล;สมชาย จอมตวง | วิภาพร สร้อยสม | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของวัตถุดิบและกระบวนการผลิตต่อคุณภาพของน้ำนมข้าวโพด
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;อภิรักษ์ เพียรมงคล;สมชาย จอมตวง | ศยามล งามละมัย | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของสารทดแทนไขมันแบบผสม และสารให้ความหวานต่อคุณภาพของไอศกรีมวนิลาลดไขมันและลดพลังงาน
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro;วิชัย หาญพาณิชย์พันธ์ | หทัยทิพย์ ร้องคำ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Production of coat - cow milk yogurt containing probiotic bacteria and its consumption effect on immunoglobulin a (IgA) production in healthy adolescents
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Nijsiri Ruangrungsi;Tri Indrarini Wirjantoro;Arunee Apichartsrangkoon;Aphirak Phianmongkhol;Thararat Chitov | Jukkrit Wungrath | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effects of chitosan on food spoilage bacteria
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Sasithorn Wongroung;Thararat Chitov;Tri Indrarini Wirjantoro | Atchareeya Chomchoei | บทความ/Article |
Survival of lactobacillus acidophilus in bean milk and in simulated high-acid gastric and bile-salt conditions
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Sasitorn Wongroung;Sittisin Bovonsombut | Chiraphorn Sankonkit | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Factors effecting viability of probiotic bacteria in soymilk yogurt during storage
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Aphirak Phianmongkhol;Thararat Chitov | Hirunwit Saiyot | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Viability of Lactobacillus acidophilus TISTR 450 in Pasteurized rice milks during refrigerated storage
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Narumol Thongwai;Aphirak Phianmongkhol | Kreuawan Thonglem | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Qualities of fresh orange juice during storage at chilled temperature
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Pranee Warasawas;Aphirak Phianmongkhol | Kanyapat Kritsawan | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Processing of green soya bean (glycine max L. Merr.) Yoghurt ice cream
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Sittisin Bovonsombut;Panida Rattanapitikorn | Paveena Kaewyongpang | วิทยานิพนธ์/Thesis |
การแยกเวย์โปรตีนจากน้ำเวย์โดยใช้เทคนิคการสร้างฟองแบบต่อเนื่อง
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ วิชัย หาญพาณิชย์พันธ์;อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro | ศิริพงษ์ โคตรบรรเทา | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของพรีไบโอติกและระดับน้ำตาลต่อการเหลือรอดของเชื้อ Lactobacillus acidophilus และ Lactobacillus casei ในไอศกรีมซินไบโอติก
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ กรผกา อรรคนิตย์;อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro | ศุภนิช สิทธิบุศย์ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Physicochemical properties, probiotic survivability, and sensory acceptability of a synbiotic purple rice- based yoghurt-liked product
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Sittisin Bovonsombut;Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro | Warinporn Klunklin | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Ultra-high pressure and thermal treated longan juice fortified with probiotics
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Arunee Apichartsrangkoon;Tom Van de Wiele;Tri Indrarini Wirjantoro;Phisit Seesuriyachan;Wissanee Supraditareporn | Pittaya Chaikham | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Value added ready-to-eat intermediate moisture fruit products by impregnation of lactobacillus spp.
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Thanes Heokamnerd;Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro;Jatuphong Varith;Narumol Thongwai | Hathaitip Rongkom | วิทยานิพนธ์/Thesis |
สภาวะที่เหมาะสมในการผลิตเวย์โปรตีนผงด้วยการทำแห้งแบบโฟมแมทและคุณค่าทางโภชนาการของเวย์โปรตีนผง
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ สุธยา พิมพ์พิไล;อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro | วิไลลักษณ์ ยะเวียง | วิทยานิพนธ์/Thesis |
การผลิตไอศกรีมข้าวก่ำงอกเสริมแลคโตบาซิลลัส
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ สิทธิสิน บวรสมบัติ;อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro | ปารวีย์ กุณะแสงคำ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของการเติมน้ำมันรำข้าวก่ำต่อคุณสมบัติของไอศกรีมดัดแปลงข้าวก่ำ
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ กรผกา อรรคนิตย์;อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro | จิราภรณ์ เตชะยศ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
การผลิตต้มส้มไก่ตำรับหลวงพระบางจากเนื้อไก่ประดู่หางดำเชียงใหม่พร้อมบริโภคในบรรจุภัณฑ์อ่อนตัวด้วยกระบวนการทางความร้อน
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;อภิรักษ์ เพียรมงคล;สุจิตรา รตนะมโน;สมชาย จอมตวง | ผไทพิจิตร ดาลาวงศ์ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
การเหลือรอดของหัวเชื้อโยเกิร์ตและแบคทีเรียโพรไบโอติกในไอศกรีมที่เตรียมจากผลิตภัณฑ์คล้ายโยเกิร์ตที่มีข้าวก่ำเป็นส่วนผสมหลัก
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ กรผกา อรรคนิตย์;อภิรักษ์ เพียรมงคล;Tri Indrarini Wirjantoro | สมกมล สมบัติใหม่ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ความคงตัวของโฟม และพฤติกรรมการทำแห้งโฟม-แมทของสารละลายที่ได้จากการต้มกากสับปะรด (Ananas comosus)
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;อภิรักษ์ เพียรมงคล;สุจิตรา รตนะมโน;สมชาย จอมดวง | พวงสวัด พิมสะลา | วิทยานิพนธ์/Thesis |
The Effect of lactic acid bacteria on the antioxidant properties of fermented black glutionous rice powder
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro;Wichittra Daengprok | Kanyanee Sripo | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Incorporation of lactobacilli in instant dried rice product
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro;Thanes Keokamnerd | Pawenud Khieothong | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Properties of Intermediate Moisture Papaya Containing Lactic Acid Bacterium
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro;Thanes Keokamnerd | Nisareefah Benyakart | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Survival of probiotic bacteria in rice after vacuum impregnation and dehydration
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro;Hathaitip Rongkom | Chanettee Makmuang | วิทยานิพนธ์/Thesis |
การพัฒนากระบวนการผลิตเส้นใยอาหารผงแบบกะจากกากสับปะรดสาหรับเป็นวัตถุส่วนประกอบอาหารและการประยุกต์ใช้ในผลิตภัณฑ์เสริมเส้นใยอาหารต้นแบบ
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;อภิรักษ์ เพียรมงคล;สุจิตรา รตนะมโน | อังคณา คงคชวรรณ | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Combined effect of herb extract, microwave and lactic acid on Inhibition of Salmonella spp. in refrigerated minced chicken
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Aphirak Phianmongkhol;Sittisin Bovonsombut;Tri Indrarini Wirjantoro | Apinya Rachkeeree | วิทยานิพนธ์/Thesis |
ผลของชนิดไขมัน และสารให้ความคงตัว ที่มีต่อสมบัติของไอศกรีมที่ผลิตโดยกระบวนการสองวัฏภาค
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;อภิรักษ์ เพียรมงคล;หทัยทิพย์ ร้องคำ | วรชัย วงษ์วัชระโยธิน | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Title | Creator | Type and Date Create |
---|---|---|
Partial purification and some properties of xylanases from Streptpmyces Ab 106.3
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Nalyatat Poosaran;Sittisin Bovonsombut;Saisamorn Lumyong | Eiakalak Hemjinda | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Selection of probiotic lactic acid bacteria from pickles and fermented plant products
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Chaiyavat Chaiyasut;Duangporn Kantachote;Sittisin Bovonsombut | Yodsawee Duangchitchareon | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Biopile for removal of soil contaminants from petroleum production
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Jitthep Prasityousil;Sakunnee Bovonsombut;Somporn Chantara;Sittisin Bovonsombut | Sirait, Christofel H. | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Isolation and characterization of proteolytic enzymes from salt-tolerant and thermophilic bacteria for application in food industry
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Saisamorn Lumyong;Naiyatat Poosaran;Griangsak Chairote;Mitsuaki Moriguchi;Sittisin Bovonsombut | Somkid Deejing | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Optimization of conditions for xylanase production and enzyme kinetic studies from Streptomyces sp. AB 106.3
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Naiyatat Poosaran;Sittisin Bovonsombut;Pichet Itkor | Thanakorn Charoenrat | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Inhibition of Bacillus licheniformis by nisin in pasteurized milks
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Aphirak Phianmongkhol;Prasert Hammoungjai;Renu Pinthong;Sittisin Bovonsombut | Boondarika Sumana | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Enzymatic Hydrolysis of longan pomace for production of reducing sugar
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Prasert Hanmoungjai;Thanongsak Chaiyaso;Sittisin Bovonsombut | Wanida Arbsuwan | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Survival of lactobacillus acidophilus in bean milk and in simulated high-acid gastric and bile-salt conditions
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Sasitorn Wongroung;Sittisin Bovonsombut | Chiraphorn Sankonkit | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effect of Nisin on the keeping quality of orange juices cv.Sai Nam Pung and cv.Khieo Waan
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Renu Pinthong;Aphirak Phianmongkhol;Jamnong Uthaibutra;Sittisin Bovonsombut;Srisuwan Naruenartwongsakul | Wissanee Supraditaporn | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effects of monascus strains and their nutrients on the production of Adlay Angkak
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Renu Pinthong;Aphirak Phianmongkhol;Surapol Natakankitkul;Prasert Hanmoungjai;Sittisin Bovonsombut | Patcharee Pattanagul | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Prediction and assimilation of the salmonella growth in stirred fried rice with crab met
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Niyatat Poosaran;Sarote Sirisansaneeyakul;Sittisin Bovonsombut;Prasert Hanmoungjai;Sasitorn Wongroung | Songamnat Pongsomboon | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Processing of green soya bean (glycine max L. Merr.) Yoghurt ice cream
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Sittisin Bovonsombut;Panida Rattanapitikorn | Paveena Kaewyongpang | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Development of test kit for screening of tetracycline group residues in longan honey by microbial inhibition assay
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Sittisin Bovonsombut;Sakunnee Bovonsombut;Chartchai Khanongnuch;Pilairuk Intipunya;Niwat Nathee | Chuleeporn Saksangawong | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Cloning and heterologous expression of chitinase gene from an endophytic actinomycete for antifungal activity improvement
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Saisamorn Lumyong;John F Peberdy;Rungrach Wangspa;Pairote Wiriyacharee;Sittisin Bovonsombut | Thongchai Taechowisan | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Physicochemical properties, probiotic survivability, and sensory acceptability of a synbiotic purple rice- based yoghurt-liked product
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Sittisin Bovonsombut;Aphirak Phianmongkhol;Tri Indrarini Wirjantoro | Warinporn Klunklin | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Bioethanol production from rice husk
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Sittisin Bovonsombut;Chartchai Khanongnuch;Saisamorn Lumyong;Sakunnee Bovonsombut;Ronachai Pratanaphon | Woottichai Nachaiwieng | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Development of high monacolin K and low citrinin generating wild type and mutant strains of monascus purpureus for red mold rice production
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Sittisin Bovonsombut;Saisamorn Lumyong;Chartchai Khanongnuch;Griangsak Chairote;Wasu Pathom-aree | Prodpran Pengnoi | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Combined effect of herb extract, microwave and lactic acid on Inhibition of Salmonella spp. in refrigerated minced chicken
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Aphirak Phianmongkhol;Sittisin Bovonsombut;Tri Indrarini Wirjantoro | Apinya Rachkeeree | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Wine and brandy productions from dried longan
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Naiyatat Poosaran;Sittisin Bovonsombut;Prayut Piangboonta | Watunyoo Techapoonyong | วิทยานิพนธ์/Thesis |
Title | Creator | Type and Date Create |
---|---|---|
Processing of green soya bean (glycine max L. Merr.) Yoghurt ice cream
มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Tri Indrarini Wirjantoro;Sittisin Bovonsombut;Panida Rattanapitikorn | Paveena Kaewyongpang | วิทยานิพนธ์/Thesis |