แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effects of Sucrose Concentration on Crude Bromelain Production of In Vitro Culture of Pineapple (Ananas comosus var. ‘Pattavia’)

Organization : Silpakorn University, Sanamchandra Palace Campus. Faculty of Engineering and Industrial Technology. Department of Biotechnology

Organization : Silpakorn University, Sanamchandra Palace Campus. Faculty of Engineering and Industrial Technology. Department of Biotechnology
keyword: crude bromelain
; Ananas comosus
; sucrose
; in vitro culture
Abstract: Crude bromelain production of pineapple var. ‘Pattavia’ shoots induced from crown-derived tissues was conducted under in vitro condition. Change in sucrose concentration showed the significant effect on protein yield, total enzymatic activity and specific enzymatic activity. When high concentration (30-45 g/l) of sucrose was applied, protein yield, total enzymatic activity and specific enzymatic activity were higher than those of induced shoots supplemented with low concentration (15 g/l) of sucrose. However, increasing sucrose concentration to 45 g/l resulted to 1.5-2 times lower protein yield, total enzymatic activity and specific enzymatic activity than those derived from natural crowns. It might be suggested that sucrose alone did not entirely affect the production of crude bromelain in pineapple var. ‘Pattavia’.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ม.ค.-มิ.ย. 2549
Modified: 2009-09-16
Issued: 2009-09-16
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 40(5) หน้า 129-134
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A080403102631.pdf 85.41 KB25 2018-07-30 05:26:23
ใช้เวลา
0.031674 วินาที

Budsaraporn Ngampanya
Title Contributor Type
Effects of Sucrose Concentration on Crude Bromelain Production of In Vitro Culture of Pineapple (Ananas comosus var. ‘Pattavia’)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Budsaraporn Ngampanya;Siriporn Phongtongpasuk

บทความ/Article
Effects of photoperiod and storage temperature on inulin and fructo-oligosaccharides accumulation in In vitro microtubers of kaentawan (Helianthus tuberosus L.)
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Siriluk Polsa;Budsaraporn Ngampanya

บทความ/Article
Functional prebiotic activity of inulin and fructooligosaccharides
มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง
Rapeepat Ruekjumnong;Budsaraporn Ngampanya;Pramote Khuwijitjaru;Phimchanok Jaturapiree;Suwattana Pruksasri

บทความ/Article
Siriporn Phongtongpasuk
Title Contributor Type
Effects of Sucrose Concentration on Crude Bromelain Production of In Vitro Culture of Pineapple (Ananas comosus var. ‘Pattavia’)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Budsaraporn Ngampanya;Siriporn Phongtongpasuk

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 85
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,025
รวม 5,110 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 157,521 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 155 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 95 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 46 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 29 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 7 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
รวม 157,854 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.214