กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
แยกตามชนิดเอกสาร
แยกตามหน่วยงาน
ผลการสืบค้นหัวเรื่อง ขึ้นต้นด้วยตัวอักษร Yeast มีข้อมูลจำนวน 13 รายการ
ลำดับที่.หัวเรื่อง(จำนวนรายการ)
1Yeast (80)
(1) การบำบัดน้ำเสียด้วยระบบ Sequencing Batch Reactor โดยเชื้อยีสต์
อลงกรณ์ ปรียะธรรม ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) An Application of Process Control to Gene Network Motif Modeling of Saccharomyces cerevisiae
Natee Tang-amornsuksan ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) The formulation of active dried yeast and Its activity after freeze-drying process
Sanansri Cheeraphan;Yuwapin Lertwerawat ;Morakot Tanticharoen ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (บทความ/Article)
(4) Application a cell cycling model to the quality improvement of baker's yeast
Suwattanee Chongchittapiban ;Anun Tongta ;Chulee Yompakdee ;Desai, Sunil G ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (บทความ/Article)
(5) Purification and characterization of highly immunogenic protein antigens from Penicillium marneffei
Walla Poolsri ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) Cloning of cDNA clones encoding strongly immunogenic protein antigens from the yeast phase of penicillium marneffei
Nongnuch Vanittanakom; Nopporn Sittisombut;Sirida Youngchim ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (งานวิจัย/Research report)
(7) Cloning of cDNA clones encoding strongly immunogenic protein antigens from the yeast phase of penicillium marneffei
Nongnuch Vanittanakom; Nopporn Sittisombut;Sirida Youngchim ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (งานวิจัย/Research report)
(8) Expression of single chain variable fragments anti-CD147 in Pichia pastoris
Tanatporn Chunkeson ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(9) DEVELOPMENT OF RHIZOBIAL LIQUID INOCULANT PRODUCTION
Panlada Tittabutr;พรรณลดา ติตตะบุตร ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(10) RECOMBINANT EXPRESSION OF b-GLUCOSIDASE FROM THAI ROSEWOOD (Dalbergia cochinchinensis Pierre) IN YEAST
Pornphimon Metheenukul;พรพิมล เมธีนุกูล ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(11) APPLICATION OF COMPOSITE PDMS/PVDF MEMBRANE IN PERSTRACTION SYSTEM OF ETHANOL FERMENTATION IN FED-BATCH PROCESS FROM CANE MOLASSES
Pailin Panvichit;ไพลิน แผนวิชิต ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(12) Yeast Diversity in Thai Traditional Fermentation Starter (Loog-pang)
Savitree Limtong;Somporn Sintara;Poonpilai Suwanarit;Napha Lotong ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (บทความ/Article)
(13) Production of particulate yeast cell wall products and their potential commerceial applications
Jiraporn Phunjumpa ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(14) Isolation of microorganisms exhibiting high invertase activity
Nipa Milintawisamai;Seksit Promputta;Suwanna Niamsanit ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(15) Isolation and selection of antifungal lactic acid bacteria to use as inoculants for improving quality of fermented plant beverages
Pakorn Prachyakij ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(16) Screening of biosurfactant-producing yeasts, purification, characterization and application
Wichuda Katemai ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(17) Physiology of Bacillus thuringiensis subspecies Kurstaki HD-73 cultivated in yeast extract-containing media
Catherin Assantachai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(18) Investigation of an interaction between human Kanadaptin and kidney anion exchanger 1 ‪(kAE1)‬ by yeast two-hybrid system
Phonphimon Wongthida ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(19) Application of B-glucan prepared from spent brewer's yeast as a fat replacer in mayonnaise
Supachai Worrasinchai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(20) Using hands-on yeast biological control for Colletotrichum Capsici to teach organism interrelationship concepts and to encourage critical thimking
Arun Chanchaichaovivat ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(21) Increasing of protein content in feather meal by baker's yeasts
Palomrat Thongdonae ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(22) ผลของน้ำทิ้งจากอุตสาหกรรมอาหารประเภทต่างๆ ที่นำมาใช้เป็นอาหารเลี้ยงยีสต์ Rhodotorula mucilaginosa ต่อสมบัติเชิงคุณภาพและปริมาณของคาโรทีนอยด์จากยีสต์
วิจิตรา สานพภา ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(23) Diversity of yeasts in honey and their production of some sugar alcohols
Sujinan Saksinchai ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(24) Optimization of carotenids productio by yeasts using waste glycerol biodiesel production process as a carbon source
Atchara Manowattana ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(25) Comparative study on the fermentation of sato by mixed pure culture microorganism and yeast cake
Wachirapa Kheowrod ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(26) Utilization of rice bran and dried spent yeast for improvement of ethanol production from sweet sorghum juice under Very High Gravity fermentation
Sureerat Suwanapong ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(27) Searching for bioactive compounds from Boesenbergia pandurata (Roxb.) Schltr. and Kaempferia parviflora Wall Ex. Baker using ∆zdsl mutant yeast-based assay
Saipin Boonkerd ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(28) Effects of protein extract and mannan-oligosaccharide from yeast supplementation on growth performance, intestinal morphology and ileal IgA producing cells of broilers challenged with Salmonella Enterica serovar enteritidis
Swanya Siribopitr ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(29) Process development for oil production from biodiesel plant by-product by a mixed culture of oleaginous yeast and microalgae
BenJamas Cheirsilp;Suleeporn Kitcha;Salwa Torpee ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (งานวิจัย/Research report)
(30) Selection and identification of lactic acid bacteria that inhibit yeast contaminants isolated from fermented plant beverages
;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (งานวิจัย/Research report)
(31) Properties of bread produced from Chinese steamed bun starter doughs and Thai traditional starter (Loog-pang)
Naphatrapi Luangsakul ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(32) Optimal condition for growth of Rhodotorula rubra and antioxidation characteristics of its carotenolds
Nuttaporn Chanchay ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(33) Identification of bacteria and yeast communities in a Thai sugary kefir by polymerase chain reaction-denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) analyses
Phattaraporn Sarikkha;Rachnarin Nitisoravut;Issara Poljungreed;Siwarutt Boonyarattanakalin ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(34) Preparation of spent brewer's yeast [beta]-glucan with a potential application in food products
Saowanee Thammakiti ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(35) การแปรรูปหัวมันสดเป็นแหล่งโปรตีนในอาหารสัตว์เคี้ยวเอื้อง
ดร.พีรพจน์ นิติพจน์ ;ผศ.น.สพ.ดร.ชำนาญวิทย์ พรมโคตร;ดร.นนทศักดิ์ เปี่ยมผล;ผศ.ดร.สมจิตร์ กันธาพรม;นายศราวุธ ดวงมวงศ์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(36) Growth of Bacillus thuringiensis on brewer's and baker's yeast extracts : a physiological study
Sujinan Saksinchai ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(37) Analysis of spent brewer's yeast cell wall fractions and their applications as immunostimulant for the black tiger prawn, PENAEUS MONODON
Phat Thanardkit ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(38) Preparation of 5'-GMP-rich yeast extracts from spent brewor's yeast
Phanida Sombutyanuchit ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(39) Utilization of Yeast Fermented Cassava Pulp (YFCP) as Diets on Feed Intake and Rumen pH in Dairy Heifers
Sittisak Khampa;Uthai Koatedoke;Sommas Ittarat ;มหาวิทยาลัยราชภัฏมหาสารคาม (บทความ/Article)
(40) Characterization of Canine Skin Yeasts Antifungal Susceptibility and Immunological Responses to the Yeasts Isolated from Canine Seborrheic Dermatitis
Chompoonek Yurayart ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(41) Brewer's yeast autolysatu utilization for lactic acid production in batch fermentor
Yoddanai Anatkatat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(42) Effects of Red Yeast (Sporidiobolus pararoseus) Supplementation in Layer Diet on Productive Performance and Egg Quality
Kanoktip Panyachai ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(43) Production and characterization of Purified B-Galactosidase from thermotolerant yeast Kluyveromyces sp. CK8
Sirinda Am-aiam ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(44) การคัดกรองยีสต์ทนร้อนที่สามารถใช้ไซโลสเพื่อการผลิตเอทานอล
พนิดา สุริยะพันธ์ ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(45) Selection and development of a Thai marine yeast for use as a shrimp larval feed
Chun, Ter Kuo ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(46) Tabletting properties of yeast extract powder
Apinya Chudhangkura ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(47) Comparative studies between rapid methods and classical methods for identification of medically important yeasts and their accuracy
Chantana Waropastrakul ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(48) Effects of Dietary Red Yeast (Sporidiobolus pararoseus) Supplementation on Productive Performance, Small Intestinal Histology, and Cecal Microflora of Laying Hens
Phakawat Yindee ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(49) Utilization of Yeast Fermented Cassava Pulp (YFCP) as Diets on Feed Intake and Rumen pH in Dairy Heifers
Sittisak Khampa;Uthai Koatedoke;Sommas Ittarat ;มหาวิทยาลัยราชภัฏมหาสารคาม (บทความ/Article)
(50) Optimization of oleaginous yeast production by central composite design
Supatsara Rujanant;Sarun Keansaior;Sasithorn Kongruang ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(51) Possibility of soil mangrove-derived oleaginous yeast Rhodotorula mucilaginosa on nutritionally optimized medium for lipid production for alternative biodiesel feedstock
Salinee Sriwongchai;Sripanya Prasongsuk;Noppichai Leerat;Rujirat Kitleartpornpairoat;สาลินี ศรีวงษ์ชัย;ศรีปัญญา ประสงค์สุข;นพพิชัย ลีรัตน์;รุจิรัตน์ กิจเลิศพรไพโรจน์ ;มหาวิทยาลัยบูรพา (บทความ/Article)
(52) Yeasts in mixed deciduous forest areas of Phujong Nayoy National Parkand their ability to produce xylanase and carboxymethyl cellulase
Jantaporn Thongekkaew;Areeya Khumsap;Phuchong Chatsa-nga ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(53) Survival of encapsulated potentially probiotic Lactobacillus plantarum D6SM3 with bioemulsifier derived from spent yeastin simulated gastrointestinal conditions
Paweena Dikit;Aran H-Kittikun;Suppasil Maneerat ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(54) ยีนต์ทนร้อนและการประยุกต์ใช้ในการผลิตเอทานอล
นฤมล โตอ่อน;วิลาวัณย์ เจริญจิระตระกูล;เยาวลักษณ์ ดิสระ ;มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร (บทความ/Article)
(55) Indole-3-acetic acid production and elucidation of indole-3-acetic acid biosynthetic pathway in Rhodosporidium paludigenum DMKU-RP301
Pumin Nutaratat ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(56) Expression of cassava Manihot Esculenta Crantz. sucrose transporter genes in yeast Saccharomyces Cerevisiae and characterization of the proteins
Yuttana Worawut ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(57) การปรับสภาพเชื้อยีสต์ Saccharomyces cerevisiae SC90 ให้ทนต่อสารยับยั้งที่เกิดขึ้นในระหว่างกระบวนการย่อยกากมันสำปะหลังเพื่อผลิตเอทานอลชีวภาพ
ภคฐมน ปาลกะวงศ์ ณ อยุธยา ;สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(58) Autochthonous yeasts associated with pineapple wine fermentation and chemical changes during fermentation process
On-ong Chanprasartsuk ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(59) การคัดแยกและจัดจำแนกเชื้อยีสต์และแบคทีเรียอะซิติกจากหัวเชื้อคอมบูชาเพื่อผลิตเครื่องดื่มคอมบูชา
ปิยวรรณ วัชรอาภาไพบูลย์ ;สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(60) การแยกและการคัดเลือกแบคทีเรียอะซิติก และยีสต์จากการหมักน้ำส้มสายชูเพื่อปรับปรุงคุณภาพน้ำส้มสายชูหมัก
รุจิรา ทองเหลือดี ;สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(61) การคัดแยกและคัดกรองยีสต์สะสมไขมันสูงที่สามารถใช้กลีเซอรอล เป็นแหล่งคาร์บอน
Patcharanan Amornrattanapan ;มหาวิทยาลัยรามคำแหง (บทความ/Article)
(62) Isolation and hybridization of high temperature tolerant killer wine yeasts
Wimolsiri Porntaveewat ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(63) Potential of Natural Isolated Yeasts from Thai Vineyard and their Ability to Growth in Limited Nitrogen Source of Wine Production
Orachorn Mekkerdchoo;Phromporn Jirachanchai;George Srzednicki;Nikki Lohitnavy ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (บทความ/Article)
(64) Bioethanol production from cellulose-rich corncob residue using thermotolerant yeast
Siraprapa Srisupa ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(65) Characterization of starmerella riodocensis producing sophorolipids for industrial and pharmaceutical applications
Achmad Rifky Alfian ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(66) Chemopreventive effect of Red yeast (Sporidiobolus pararoseus) on Aflatoxin B1 induced carcinogenesis
Romteera Kittichaiworakul ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(67) การศึกษาความหลากหลายของยีสต์จากดินบริเวณมหาวิทยาลัยพะเยา
ทัดดาว อินทร์ประสิทธิ์ ;มหาวิทยาลัยพะเยา (งานวิจัย/Research report)
(68) Yeast as a model to characterize anti-aging potential of flavonoids and its derivatives
Hira Zahoor Rajput ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(69) Preparation and characterization of cellulose whiskers-reinforced silk fibroin sponge for yeast immobilization for ethanol production
Vasithee Punyavardhana ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(70) Isolation of Thermotolerant Yeasts from Vietnam and Bioethanol Production from Pineapple Waste at High Temperatures
Huynh Xuan Phong ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(71) Vitamin D enriched milk production from UV-B irradiated yeast supplementation in dairy cow diet
Patipan Hnokaew ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(72) Nutritional composition and microbial population of Miang fermented in bamboo tube from Lao PDR and utilization of the selected yeast
Somsay Phovisay ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(73) Tolerant Mechanisms of Saccharomyces cerevisiae to Ethanol and Acetic Acid Stresses for Improved Alcoholic Fermentation
Wiwan Samakkarn;วิวรรณ สมัครการ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(74) Preparation of yeast lysate from brewer is spent yeast
Nongnaphatra Soontornpakornkit ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(75) Preparation of yeast lysate from brewer is spent yeast
Nongnaphatra Soontornpakornkit ;มหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวง (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(76) Utilization of Yeast Fermented Cassava Pulp (YFCP) as Diets on Feed Intake and Rumen pH in Dairy Heifers
Sittisak Khampa;Uthai Koatedoke;Sommas Ittarat ;มหาวิทยาลัยราชภัฏมหาสารคาม (บทความ/Article)
(77) Study of yeast diversity in aquatic plants and screening of plant growth promoting yeasts
Napapohn Kajadpai ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(78) Evaluation of commensal Yeast diversity and susceptibility testing on external ear canals in FIV- and FELV-Negative Cats
Sara Niae ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(79) Dietary autolyzed yeast modulates blood profiles, small intestinal morphology, cecal microbiota and meat quality of Pigs
Siriporn Namted ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(80) Yeast oil production by high cell-density cultivation from rice straw hydrolysate for bio-polyurethane foam making
Thidarat Samranrit ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
2Yeast as feed (3)
(1) Selection and development of a Thai marine yeast for use as a shrimp larval feed
Chun, Ter Kuo ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Effects of dietary red yeast (Sporidiobolus pararoseus) as a substitute for antibiotics on productive performance, egg quality, and small intestinal histology of laying hens
Chanidapha Kanmanee ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) Utilization of citric acid waste fermented with yeast waste obtained from bioethanol processing as ruminants diet
Chaichana Suriyapha;ชัยชนะ สุริยะภา ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
3Yeast cell wall (1)
(1) Efficacy of yeast cell walls in counteracting adverse fumonisin b1 effects on in-vitro rumen fermentation
Chittraporn Yeanpet;Chaiyapas Thamrongyoswittayakul ;Chalong Wachirapakorn;Piyada Songsermsakul ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี (บทความ/Article)
4Yeast Extract (4)
(1) Improvement of ethanol fermentation efficiency from sweet sorghum juice by supplementation of dried spent yeast coupling with yeast extract and glycine under Very High Gravity (VHG) Fermentations
Pachaya Chan-U-Tit ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Antimicrobial effect and application of exopolysaccharide film from Aureobasidium pullulans YTP6-14 with cinnamaldehyde
Jitmanee Srisookaiyaka;Chaleeda Borompichaichartkul;Suthep Thaniyawan;Jiraporn Thaniyavarn ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(3) การศึกษารูปแบบการทำแห้งยีสต์สกัดในกระบวนการผลิตยีสต์สกัดแบบผง
นัยวัฒน์ สุขทั่ง;วีรกุล มีกลางแสน;สาวิตรี ประภาการ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
(4) Development of Serum-Free Medium for Spodoptera frugiperda (Sf9) Insect Cell Cultivation and Recombinant Protein Production
Saisud, Sureewan ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
5Yeast fungi (5)
(1) Optimization of lipid production by oleaginous yeast
Pakawat Kraisintu ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Purification and characterization of invertase from Candida humicola 5m2
Monruedee Konkchaiyaphum ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) Potential use of novel β-glucosidases from native yeasts for the enhancement of wine aroma
Jutaporn Swangkeaw ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(4) Preparation of 5'-GMP-rich yeast extracts from spent brewor's yeast
Phanida Sombutyanuchit ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Characteristics and identification of Aureobasidium pullulans isolated in Thailand
Montarop Sudhadham ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
6Yeast industry (1)
(1) Analysis of spent brewer's yeast cell wall fractions and their applications as immunostimulant for the black tiger prawn, PENAEUS MONODON
Phat Thanardkit ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
7Yeast Model (1)
(1) การสร้างแบบจำลองของยีสต์โดยวิธี Flux Balance Analasis
สุภาณี ดิเรกสุนทร ;Supanee Direksoonthorn ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
8yeast oil (1)
(1) Yeast oil production by high cell-density cultivation from rice straw hydrolysate for bio-polyurethane foam making
Thidarat Samranrit ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลธัญบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
9Yeast-fermented fresh cassava root (1)
(1) การแปรรูปหัวมันสดเป็นแหล่งโปรตีนในอาหารสัตว์เคี้ยวเอื้อง
ดร.พีรพจน์ นิติพจน์ ;ผศ.น.สพ.ดร.ชำนาญวิทย์ พรมโคตร;ดร.นนทศักดิ์ เปี่ยมผล;ผศ.ดร.สมจิตร์ กันธาพรม;นายศราวุธ ดวงมวงศ์ ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล อีสาน (งานวิจัย/Research report)
10Yeast-like fungi. (1)
(1) Biotyping of Candida Albicans of their sensitivity patterns to yeast killer toxins
Sirida Youngchim. ;มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
11Yeast. (5)
(1) การผลิตยีสต์ออโตไลเสทเพื่อใช้เป็นสารปรุงแต่งกลิ่นรสอาหาร
วิวัฒน์ หวังเจริญ ;จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) Impact of fermentation conditions on the extraction of phenolics and sensory characteristics of mangosteen wine
Shrestha, Tenzing Dasel.;Viyada Kunathigan.;Kamolnate Kitsawad.;Siriwan Panprivech. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(3) Application of yeast strain Saccharomyces cerevisiae to produce wine by using rice and pineapple as raw material
Nutthawut Meesilp.;Yanapath Suksoem. ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ (บทความ/Article)
(4) Influence of sugars and amino acids on volatile compounds of yeast autolysate
Songpun Surasieng. ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Diversity of Yeast in grease waste trap and their Lipase and lipid productions
Varunya Sakpuntoon. ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
12Yeast1 Citeromyces matritensis (1)
(1) การคัดเลือกเชื้อยีสต์ที่มีความสามารถในการฟอกสีน้ำกากส่า
ประภา โซ๊ะสลาม ;มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี (วิทยานิพนธ์/Thesis)
13Yeasts (9)
(1) Yeast diversity in soils from hill evergreen,mixed deciduous,dry dipterocar,and pine forests of Nam Nao National Park
Tawatchai Sumpradit ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(2) The Species diversity of yeasts in some natural habitats of Thailand
Sasitorn Jindamorakot ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(3) Preliminary study of continuous fermentation for kaew mango wine production in a packed bed bioreactor with immobilized yeasts
Nipat Sritrakul;Lakkana Laopaiboon;Pornthep Thanonkeo;Pattana Laopaiboon;Paiboon Danvirutai ;มหาวิทยาลัยขอนแก่น (บทความ/Article)
(4) Standardization of candida antigen and homologous antiserum and their application in diagnosis of systemic candidosis by immunodiffusion test
Somboon Srimuang ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(5) Development of a novel combined assimilation-fermentation media for identification of medically important yeasts
Panan Pattiyathanee ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(6) Diversity of phylloplane yeasts and elucidation of their biocontrol mechanisms on plant pathogenic fungi
Rungluk Kaewwichian ;มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(7) Expression of the gene encoding hepatitis B virus surface antigen in yeast by PHO84 promoter
Jintana Wongwigkarn ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
(8) Investigation on new antibiotics from a new species of yeast
Taweerat Vichitsoonthonkul ;มหาวิทยาลัยมหิดล (วิทยานิพนธ์/Thesis)
ปีที่สร้างเอกสาร
หัวเรื่อง
ผู้สร้างสรรค์ผล งาน
    กำลังแสดงหน้าที่ 1/1
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,036
รวม 1,040 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 140,010 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 433 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 363 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 68 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 42 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 27 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 7 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 2 ครั้ง
รวม 140,954 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.28