แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science
keyword: Bioactive peptide.
LCSH: JELLYFISHES.
LCSH: BIOFERTILIZERS.
LCSH: PROTEIN HYDROLYSATES.
LCSH: PHARMACEUTICAL BIOTECHNOLOGY.
Abstract: Jellyfish are gelatinous sea creatures that belong to the subphylum Medusozoa of the phylum Cnidaria and are found on many beaches worldwide. Despite being considered a nuisance, jellyfish have many uses, such as being a source of high-value molecules such as collagen, gelatin, and protein hydrolysates and a source of high-protein food. Studies related to its availability, post-harvest applications, and need-based use in biomedicine are thrust research of analysis or investigation. Therefore, this review has been designed with all the latest information with a focus on applications of jellyfish in agro-based biotechnology and pharmaceutics. The review has been systematically arranged to present on the broader search platform for future research studies and possible need-based applications."
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2024
Modified: 2567-06-07
Issued: 2024-06-07
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : APPLIED SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS. vol. 17, no. 2 (Apr.-June 2024), p. 1-25.
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij170202.pdf 1.02 MB
ใช้เวลา
0.023794 วินาที

Barzkar, Noora.
Title Contributor Type
Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Barzkar, Noora.;Benjawan Thumthanaruk.;Kalhoro, Muhammad Saleem.;Vilai Rungsardthong.;Theerawut Phusantisampan.

บทความ/Article
Benjawan Thumthanaruk.
Title Contributor Type
Optimization of extrusion process for Pentosanase-supplemented swine feed evaluation of physical properties and enzyme stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rinnawat Chaijalearn.;Kanungnij Padernchok.;Sopida Korkerd.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Wonnop Visessanguan.;Dudsadee Uttapap.;Buddhi Lamsal.

บทความ/Article
Physicochemical and pasting properties of rice flour, banana flour, and job's tears flour flour blends and application in gluten-free cookies
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirinapa Sasanam.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Jintana Laohavijitjan.;Mussatto, Solange I.;Dudsadee Uttapap.

บทความ/Article
Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Barzkar, Noora.;Benjawan Thumthanaruk.;Kalhoro, Muhammad Saleem.;Vilai Rungsardthong.;Theerawut Phusantisampan.

บทความ/Article
Effect of cryoprotectants on quality of desalted jellyfish subjected to multiple freeze-thaw cycles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wiriya Charoenchokpanich.;Pratchaya Muangrod.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Benjamaporn Wonganu.;Sittiruk Roytrakul.

บทความ/Article
Product development of nutritious rice based gluten-free snacks from different formulation of rice varieties by extrusion and their physical, physicochemical and sensory evaluation
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirawit Chuechomsuk.;Naruemon Bunchom.;Sopida Korkerd.;Muhammad Saleem Kalhoro.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Buddhi Lamsal.

บทความ/Article
Development of lion\'s mane mushroom extract-loaded polyvinyl alcohol chitosan hydrogel film composites for controlled release of ergosterol
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pinida Joradon.;Vilai Rungsardthong.;Benjawan Thumthanaruk.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Uracha Ruktanonchai.;Khomson Suttisintong.;Mendes, Ana C.

บทความ/Article
Gelatin gel from by-products of sand jellyfish (Rhopilema hispidum) physicochemical and biochemical characterization
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wiriya Charoenchokpanich.;Pratchaya Muangrod.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Sittiruk Roytrakul.;Sawanya Charoenlappanit.;Benjamaporn Wonganu.;Casanova, Federico.

บทความ/Article
Kalhoro, Muhammad Saleem.
Title Contributor Type
Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Barzkar, Noora.;Benjawan Thumthanaruk.;Kalhoro, Muhammad Saleem.;Vilai Rungsardthong.;Theerawut Phusantisampan.

บทความ/Article
Vilai Rungsardthong.
Title Contributor Type
Optimization of hydraulic retention time and organic loading rate in anaerobic digestion of squeezed pineapple liquid wastes for biogas production
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Napisa Pattharaprachayakul.;Narumon Kesonlam.;Pongpitak Duangjumpa.;Vilai Rungsardthong.;Worakrit Suvajittanont.;Lamsal, Buddhi.

บทความ/Article
Optimization of extrusion process for Pentosanase-supplemented swine feed evaluation of physical properties and enzyme stability
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rinnawat Chaijalearn.;Kanungnij Padernchok.;Sopida Korkerd.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Wonnop Visessanguan.;Dudsadee Uttapap.;Buddhi Lamsal.

บทความ/Article
Physicochemical and pasting properties of rice flour, banana flour, and job's tears flour flour blends and application in gluten-free cookies
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sirinapa Sasanam.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Jintana Laohavijitjan.;Mussatto, Solange I.;Dudsadee Uttapap.

บทความ/Article
Surface and adhesion properties of a softener containing fragrances microencapsulated with Poly (Methyl Methacrylate) on cotton
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Usaraphan Pithanthanakul.;Vilai Rungsardthong.;Ding, Yulong.

บทความ/Article
Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Barzkar, Noora.;Benjawan Thumthanaruk.;Kalhoro, Muhammad Saleem.;Vilai Rungsardthong.;Theerawut Phusantisampan.

บทความ/Article
Effect of cryoprotectants on quality of desalted jellyfish subjected to multiple freeze-thaw cycles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wiriya Charoenchokpanich.;Pratchaya Muangrod.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Benjamaporn Wonganu.;Sittiruk Roytrakul.

บทความ/Article
Development of lion\'s mane mushroom extract-loaded polyvinyl alcohol chitosan hydrogel film composites for controlled release of ergosterol
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pinida Joradon.;Vilai Rungsardthong.;Benjawan Thumthanaruk.;Savitri Vatanyoopaisarn.;Uracha Ruktanonchai.;Khomson Suttisintong.;Mendes, Ana C.

บทความ/Article
Gelatin gel from by-products of sand jellyfish (Rhopilema hispidum) physicochemical and biochemical characterization
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wiriya Charoenchokpanich.;Pratchaya Muangrod.;Benjawan Thumthanaruk.;Vilai Rungsardthong.;Sittiruk Roytrakul.;Sawanya Charoenlappanit.;Benjamaporn Wonganu.;Casanova, Federico.

บทความ/Article
Theerawut Phusantisampan.
Title Contributor Type
Recent updates on jellyfish applications in agro-based biotechnology and pharmaceutical interests
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Barzkar, Noora.;Benjawan Thumthanaruk.;Kalhoro, Muhammad Saleem.;Vilai Rungsardthong.;Theerawut Phusantisampan.

บทความ/Article
The impact of D-limonene on cell membrane barrier of Pichia kluyveri Y-11519 from Sichuan Pickles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Chaoyi, Zeng.;Atittaya Tandhanskul.;Samatcha Krungkaew.;Witthawat Kasayapanan.;Watanya Chaisayan.;Patchanee Yasurin.;Jie, Tang.;Theerawut Phusantisampan.;Atthasit Tawai.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,851
รวม 2,853 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 247,680 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 387 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 272 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 74 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 62 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 24 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 3 ครั้ง
รวม 248,507 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.28