แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Electrospun tamarind seed polysaccharide combined with polyethylene glycol-based nanofibers development

Organization : Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Expert Centre of Innovative Herbal Products
Email : khanitha@tistr.or.th

Organization : Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Expert Centre of Innovative Materials

Organization : Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Industrial Metrology and Testing Service Centre

Organization : Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Expert Centre of Innovative Materials

Organization : Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Expert Centre of Innovative Herbal Products

Organization : Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Expert Centre of Innovative Herbal Products
LCSH: Tamarindus indica
LCSH: Seed crops
LCSH: Polysaccharide synthesis
LCSH: Polyethylene glycol
LCSH: Nanofibers -- Design and construction
Abstract: Tamarind seed polysaccharide (TSP) was extracted from the seed of Tamarindus indica Linn., a natural polymer used in food and pharmaceutical industries. It is highly viscous, mucoadhesive and biocompatible applied to oral controlled release, drug delivery system both design and dosage forms. This work aimed to extract TSP from three sources sour taste variety (A, B, C) and a sweet taste variety (D). The electrospun nanofibers developed from the selected TSP combining to polyethylene glycol. Kernel powder of tamarind seed was slurried into a clear solution, set aside overnight and then centrifuged at 6000 rpm. for 20 min to separate all foreign matter. The TSP solution was used for electrospinning experiment and the precipitate was collected, dried in the oven and stored in a desiccator. The dried TSP was analysed by 1H-NMR, FT-IR and SEM. The electrospinning of TSP combined with 4% (w/w) of polyethylene glycol (PEG) into 20%, 40%, 50% and 60% (TSP:PEG) was operated at 15 kV, 15 cm. and feed rate 1 ml/h. The 50% (TSP:PEG) was the best results with the appropriated nanofiber compared to others after SEM analysis. Future research will focus on electrospinning of TSP-based natural active ingredients.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: BANGKOK
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2018
Modified: 2019-07-22
Issued: 2019-07-19
BibliograpyCitation : In Prince of Songkla University Faculty of Science. Pure and Applied Chemistry International Conference (PACCON 2018) (pp.PO117-PO122). Songkla : Prince of Songkla University
eng
©copyrights
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 PACCON 2018pp.PO117-PO122.pdf 1.25 MB
ใช้เวลา
0.031875 วินาที

Khanittha Chawananorasest
Title Contributor Type
Extraction and isolation of cardiotonic substances from tinospora crispa miers
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Khanittha Chawananorasest
Ngampong Kongkathip
วิทยานิพนธ์/Thesis
Electrospun tamarind seed polysaccharide combined with polyethylene glycol-based nanofibers development
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Khanittha Chawananorasest;Jate Panichapakdee;Chatporn Klaykaew;Punthinee Somwongsa;Patsuda Seangthongdee;Praphakorn Kaemchantuek

บทความ/Article
Jate Panichapakdee
Title Contributor Type
Chatporn Klaykaew
Title Contributor Type
Punthinee Somwongsa
Title Contributor Type
Effect of drinking water treatment sludge on the properties of rubber compounds
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Wasana Khongwong;Nittaya Keawprak;Punthinee Somwongsa;Duriyong Tattaporn;Piyalak Ngernchuklin

บทความ/Article
Electrospun tamarind seed polysaccharide combined with polyethylene glycol-based nanofibers development
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Khanittha Chawananorasest;Jate Panichapakdee;Chatporn Klaykaew;Punthinee Somwongsa;Patsuda Seangthongdee;Praphakorn Kaemchantuek

บทความ/Article
Patsuda Seangthongdee
Title Contributor Type
Electrospun tamarind seed polysaccharide combined with polyethylene glycol-based nanofibers development
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Khanittha Chawananorasest;Jate Panichapakdee;Chatporn Klaykaew;Punthinee Somwongsa;Patsuda Seangthongdee;Praphakorn Kaemchantuek

บทความ/Article
Praphakorn Kaemchantuek
Title Contributor Type
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,106
รวม 3,106 คน

More info..
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.136
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.149