แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi

Organization : Assumption University
Email : patchaneeYsr@au.edu

Organization : Assumption University

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi

Organization : King Mongkut's University of Technology Thonburi
keyword: Antibacterial activity
LCSH: PLANT EXTRACTS
; Organosulfide
LCSH: CHINES CHIVES
LCSH: ALLIUM TUBEROSUM
Abstract: The Bang-Phae organic vegetable grower community enterprise group, Ratchaburi province is one of the largest Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) growers in Thailand. However, not all of its Chinese chives meet the standard of retail markets and were sorted out. Producing Chinese chives extract is an alternative way to add value to the rejected produces. The Chinese chives essential oil contains many new and known bioactive compounds. Therefore, this experiment was aimed to study the antibacterial activity of Chinese chives extracts using 17 difference extraction conditions (Steam distillation for 1.0, 2.0, 2.5, 3.0 h; Ohmic pretreatment followed by steam distillation for 1.0, 2.0, 2.5, 3.0 h; 95% ethanol, hexane, soy bean oil extraction using dried, fresh and frozen Chinese chives) against 6 different pathogenic bacterium (Escherichia coli ATCC25822, Salmonella enterica Typhimurium U302, S. enterica Enteritidis, S. enterica 4,5,12:i (human) US clone, Bacillus cereus and Listeria monocytogenes 10403S). The disc agar diffusion method with 3 different concentrations of extracts (25, 50, 75 mg/mL) was used to evaluate the antibacterial activity. The results showed that different extraction conditions significantly affected the antibacterial activity. The higher extract concentration resulted in the better antibacterial activity. This finding indicated that both extraction condition and extract concentration significantly influence antibacterial activity. The extracts obtained from thermal extraction seem to have higher antibacterial activity than the ones obtained from cold extraction. The extract obtained from steam distillation for 2.5 h resulted in the highest antibacterial activity; 75 mg/mL of the extract caused 0.688 ±0.023 cm clear zone against B. cereus and L. monocytogenes 10403S. The chemical composition profile using GC-MS showed high percentage of organosulfide volatile compounds in thermally extracted Chinese chives. Therefore, the organosulfide volatile compounds might be responsible for effective bacteria inhibition.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: Bangkok
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2017
Modified: 2560-07-05
Issued: 2017-07-05
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED SCIENCE AND TECHNOLOGY. vol. 10, no. 2 (Apr.-June 2017), p. 97-106
eng
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 aij100203.pdf 388.21 KB4 2019-04-27 15:01:36
ใช้เวลา
0.034001 วินาที

Suvaluk Asavasanti
Title Contributor Type
Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suvaluk Asavasanti;Patchanee Yasurin;Napatsorn Lawthienchai;Thanutcha Tongprasan;Chairath Tangduangdee

บทความ/Article
Optimization of alkyl imidazolium chloride pretreatment on rice straw biomass conversion
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Nongnapat Junnienkul;Malinee Sriariyanun;Patchanee Yasurin;Douzou, Tom;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Itaconic acid : a promising and sustainable platform chemical
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Malinee Sriariyanun;Heitz, Jan Hendrik;Patchanee Yasurin;Suvaluk Asavasanti;Prapakorn Tantayotai

บทความ/Article
Effect of moisture adjustment on physico-chemical properties, durability and production efficiency of broiler feed pellets
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suchot Subwilawan;Ampawan Tansakul;Phairoj Sridokgmai;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Effect of oscillating magnetic field on freezing rate, phase transition time and supercooling of deionized water
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pakjira Jarulertwattana.;Suwit Siriwattanayotin.;Suvaluk Asavasanti.

บทความ/Article
Production of food flavouring agents by enzymatic reaction and microbial fermentation
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panakkal, Elizabeth Jayex.;Nichaphat Kitiborwornkul.;Malinee Sriariyanun.;Jakaphan Ratanapoompinyo.;Patchanee Yasurin.;Suvaluk Asavasanti.;Wawat Rodiahwati.;Prapakorn Tantayotai.

บทความ/Article
Influence of nitrate-nitrite contamination on pink color defect in ginger marinated steamed chicken drumsticks
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Pakjira Jarulertwattana.;Suvaluk Asavasanti.;Thida Wanaloh.;Phoomjai Charurungsipong.;Chonthicha Pittarate.;Thipanan Darnwattanapong.;Chonticha Nuttee.

บทความ/Article
Oxalic acid pretreatment on enhancement of enzymatic saccharification from napier grass for biofuel production
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Danipa Panyarachun;Panakkal, Elizabeth Jayex;Atthasit Tawai;Rodiahwati, Wawat;Baranitharan Paramasivam;Suvaluk Asavasanti;Kraipat Cheenkachorn

บทความ/Article
A review on the effect of ultrasonic-assisted curing on the quality of meat products
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yongzheng Hu.;Suvaluk Asavasanti.;Roungdao Klinjapo.;Watanya Chaisayan.;Patchanee Yasurin.;Nicharee Wisuthiphaet.;Chen, Qiuxin.

บทความ/Article
Patchanee Yasurin
Title Contributor Type
Review: the bioavailability activity of Centella asiatical
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Patchanee Yasurin;Malinee Sriariyanun;Theerawut Phusantisampan

บทความ/Article
Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suvaluk Asavasanti;Patchanee Yasurin;Napatsorn Lawthienchai;Thanutcha Tongprasan;Chairath Tangduangdee

บทความ/Article
Simulated gastrointestinal system study of Centella asiatica extract-loaded gelatin nanoparticles on antioxidant and antimicrobial activities
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kittithat Yongsirasawad;Patchanee Yasurin;Pimtip Sanvarinda;Nattakan Sornritchinchai

บทความ/Article
Optimization of alkyl imidazolium chloride pretreatment on rice straw biomass conversion
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Nongnapat Junnienkul;Malinee Sriariyanun;Patchanee Yasurin;Douzou, Tom;Suvaluk Asavasanti

บทความ/Article
Itaconic acid : a promising and sustainable platform chemical
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Malinee Sriariyanun;Heitz, Jan Hendrik;Patchanee Yasurin;Suvaluk Asavasanti;Prapakorn Tantayotai

บทความ/Article
Centella asiatica extract loaded BSA nanoparticles using the organic and conventional C asiatica to improve bioavailability activity and drug delivery system
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Huang, Ming-Shan.;Patteera Chanapongpisa.;Patchanee Yasurin.;Kanyarat Kitsubthawee.;Jirapa Phetsom.;Lindayani, Ir.

บทความ/Article
Production of food flavouring agents by enzymatic reaction and microbial fermentation
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panakkal, Elizabeth Jayex.;Nichaphat Kitiborwornkul.;Malinee Sriariyanun.;Jakaphan Ratanapoompinyo.;Patchanee Yasurin.;Suvaluk Asavasanti.;Wawat Rodiahwati.;Prapakorn Tantayotai.

บทความ/Article
Influence of sulfuric acid pretreatment and inhibitor of sugarcane bagasse on the production of fermentable sugar and ethanol
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Panakkal, Elizabeth Jayex.;Malinee Sriariyanun.;Jakaphan Ratanapoompinyo.;Patchanee Yasurin.;Kraipat Cheenkachorn.;Wawat Rodiahwati.;Prapakorn Tantayotai.

บทความ/Article
A review on chemical pretreatment of lignocellulosic biomass for the production of bioproducts mechanisms, challenges and applications
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Sukunya Areeya.;Jayex Panakkal, Elizabeth.;Malinee Sriariyanun.;Tawiwan Kangsadan.;Atthasit Tawai.;Suksun Amornraksa.;Unalome Wetwattana Hartley.;Patchanee Yasurin.

บทความ/Article
The impact of D-limonene on cell membrane barrier of Pichia kluyveri Y-11519 from Sichuan Pickles
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Chaoyi, Zeng.;Atittaya Tandhanskul.;Samatcha Krungkaew.;Witthawat Kasayapanan.;Watanya Chaisayan.;Patchanee Yasurin.;Jie, Tang.;Theerawut Phusantisampan.;Atthasit Tawai.

บทความ/Article
Research progress on using omics technology to examine the antimicrobial mechanisms of natural active substances
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Chaoyi, Zeng.;Atittaya Tandhanskul.;Samatcha Krungkaew.;Tanawan Likhanapaiboon.;Witthawat Kasayapanan.;Patchanee Yasurin.;Jie, Tang.;Theerawut Phusantsampan.;Atthasit Tawai.

บทความ/Article
A review on the effect of ultrasonic-assisted curing on the quality of meat products
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Yongzheng Hu.;Suvaluk Asavasanti.;Roungdao Klinjapo.;Watanya Chaisayan.;Patchanee Yasurin.;Nicharee Wisuthiphaet.;Chen, Qiuxin.

บทความ/Article
Inhibitory effect of chlorogenic acid on lipid and protein oxidation in rabbit meat during cold storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Ting, Bai.;Jiamin, Zhang.;Yin, Zhang.;Roungdao Klinjapo.;Suvaluk Asavasant.;Patchanee Yasurin.

บทความ/Article
Napatsorn Lawthienchai
Title Contributor Type
Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suvaluk Asavasanti;Patchanee Yasurin;Napatsorn Lawthienchai;Thanutcha Tongprasan;Chairath Tangduangdee

บทความ/Article
Thanutcha Tongprasan
Title Contributor Type
Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suvaluk Asavasanti;Patchanee Yasurin;Napatsorn Lawthienchai;Thanutcha Tongprasan;Chairath Tangduangdee

บทความ/Article
Chairath Tangduangdee
Title Contributor Type
Effect of extraction methods on antibacterial activity and chemical composition of Chinese chives (Allium tuberosum Rottl. ex Spreng) extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Suvaluk Asavasanti;Patchanee Yasurin;Napatsorn Lawthienchai;Thanutcha Tongprasan;Chairath Tangduangdee

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,064
รวม 3,065 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 54,077 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 18 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 1 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 1 ครั้ง
รวม 54,100 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.133
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.214